Zonguldak Alaplı İlçesinde bir grup üniversite öğrencisi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir İlköğretim Okulunun tamir, tadilat ve boya işlerini yaptı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojileri Bölümünden 40 öğrenci, yürüttükleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Alaplı Gürpınar Köyü Çobanlar İlköğretim Okulunun yenilenmesine karar verdi.
Öğrenciler , kendi harçlıklarından aldıkları boya ve malzemelerle Gürpınar Köyü Çobanlar İlköğretim Okulunda, mozaik ve parke döşemesi,asma tavan,alçı,istinat duvarı ve okulun iç ve dış boyama işlerini yaptı. kısa süre içinde okul'da tadilat işlerini tamamlayan öğrenciler, minik öğrencilerin bahçede oyun alanları oluşturuldu.

40 ÖĞRENCİ KATILDI

BEÜ Alaplı MYO Öğretim Görevlisi Elif Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada , okul boyama projesiyle eğitime destek olmayı amaçladıklarını söyledi.Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini anlatan Akbulut, şöyle konuştu:
"Proje kapsamında 40 Öğrenci görev aldı.Çobanlar İlköğretim okulunun görsel ve ruhsal açıdan ise çevresinin düzenlenmesi için 40 öğrencimiz bir ay süren bir çalışma yapmıştır. Öğrencilerimiz Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü ve kendi harçlıklarından aldıkları malzemelerle İlköğretim okulumuzda dökme taş mozaik olan alanı parke laminant döşemesini yapmışlardır. Ahşap tavanı alçıpan tavan dönüştürmüşlerdir. Ayrıca okulun çevresine istinat duvarı ve okulun merdivenlerini onararak iç ve dış boyasını yapmışlardır.Tüm öğrencilerimize emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum."

KULLANILMAYAN EŞYALAR DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Öğrencilerden Nusret Aktürk ise, projede olmaktan dolayı mutlu olduğunu aktararak, "40 arkadaşımızla birlikte okulun tüm eksiklerini 1 ay süren bir çalışma sonra tamamladık. Ardından çocukların oyun oynamaları için okulun bahçesine seksek çizdi. Çizgi film kahramanlarını okulun duvarlarına çizerek öğrencilerin boyamasını sağladık. Eski otomobil lastiklerini boyayarak üzerlerine dekoratif şekiller çizerek içlerine toprak doldurduk ve renkli çiçekler diktik. Ayrıca kullanılmayan eşyaları yeniden düzenleyerek farklı işler için kullanılmasını sağladık. Tüm bunları yaparken minik öğrencilerimiz ile birlikte yaptık. Çok zevkli ve faydalı bir çalışma okuldu. Biz de destek veren başta Okul Müdürü Yard. Doç Dr. Rıfkı Henden'e, Müdür Yardımcımız öğretim görevlisi Ömer Dereli'ye, hocamız Elif Akbulut'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik'e çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim