Kozlu Batı Karadeniz Gazetesi imtiyaz sahibi Tansel Kardeş Elmas TV'nin Ertan Şahin'in işe gelmeyen eşine maaş bağlanmasıyla ilgili haberinden yola çıkarak Belediye çevresinde yaşanan tartışmaları yorumladı.


İŞTE O YAZI…
Kozlu'da üç yıl kadar kısa denilebilecek bir süre Belediye Başkanlığı yaptı.
Görev süresindeki uygulamaları ile kamuoyunun gündeminden neredeyse hiç düşmedi.
Vefatından sonra da yakınları ve aile bireyleri ile ilgili kamuoyunda bir çok iddia dolaşıyor.
Mesela; Merhumun sağlığında müteahhitlerle paravan olduğu iddia edilen kayınbiraderinin belediyeye ya da Kozluspor'a bağış olarak verilen müteahhit çeklerini teker teker kırdırıp nakde çevirdiği konuşuluyor.
Nakde çevirdiği çeklerden merhumun babası ve kardeşlerine zırnık koklatmadığı için merhumun ailesi ile anne baba ve kardeşlerinin arasının açıldığı konuşuluyor.
[*]
Kozlu kamuoyunda son zamanlarda konuşulan ve dün itibari ile Zonguldak Elmas TV kanalının yöneticisi Atilla Öksüz'ün kaleme aldığı bir başka konu ise AKP'li merhum Belediye Başkanı Ertan Şahin'in Belediye'de tekniker olarak çalışan eşi Şahizer Şahin'in eşinin vefatından sonra işe gitmeden maaş aldığını ve bir sonraki seçim dönemine kadar da bu uygulamanın devam edeceği konusu.
‘Böyle bir şey olur mu?
Nice kamu çalışanları eşini kaybediyor!
İşe gitmeden maaş almak ne demek?
O kadar insan sabah kalkıp akşama kadar mesaide dirsek çürütürken, sıradan bir devlet memurunun işe gitmemesi ne demek?
Helal mi?
Polis, Subay ya da astsubay eşini doğuda terörle mücadelede şehit veren öğretmen ya da memur, yasal izin hakkı dolduktan sonra işe giderken, merhum belediye başkanına böyle bir ayrıcalık tanımaya kimin ne hakkı ya da yetkisi var?' diyor sokaktaki vatandaş…
Ve böyle sesler yükselince de durum basına yansıyor.
Sonra yazan suçlu oluyor,
Yapan haklı!
Öyle mi?"

Editör: TE Bilisim