Üç gün süren kar yağışında yaşanan olumsuzluklara rağmen mücadele ettiklerini söyleyen Başkan Posbıyık, Milletvekillerine de konuşmasında ince bir gönderme yaptı. 
'OTURDUĞUNUZ YERDEN TENKİT ETMEK, PİSLİK ATMAK KADAR KOLAY BİR ŞEY YOK'
Karla mücadele de eleştiri yapanlara cevap veren Başkan Halil Posbıyık: "Karla mücadele de çok zorluk yaşadık. Ben bu yaşa kadar böyle bir şey görmedim. Ereğli'de sürekli olarak yağan karı ilk defa gördüm. Sürekli kar yağışını gördük. Makineler yolları açtı, peşinden yine kar yağdı. Çok zorluk çektik. Ereğli'de ki bütün iş adamları sağ olsunlar iş makinelerini bize teslim ettiler. Ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum çok büyük mücadele verdiler. Önceliğimiz hastane yolları, sanayiler oldu. Çöpleri almakta zorluk çektik. Elektrik sıkıntısı oldu, su sorunu yaşadık. Elektrikle beraber su da olmayınca halk çok büyük bir sıkıntı çekti. Anlam veremediğimiz şekilde inanılmaz bir ağaç yıkılması oldu. Onlarda engeller yarattı. Zorluk çektik. Bu kadar kar Erzurum ve Ereğli'ye yağdı. Çok şükür atlattık. Bazı eleştiriler tenkit etmekle olmuyor. Aksamalarımız olduğunda muhaliflerimiz çok mutlu oldu. Onları da bu şekilde çok mutlu ettik. Bu süreçte acımasızca yazı yazanlar oldu onları hatıralarımda saklıyorum. Oturduğunuz yerden tenkit etmek, pislik atmak kadar kolay bir şey yok" dedi.
'MİLLETVEKİLLERİNİ SORGULAYAN YOK'
Milletvekillerinin de sorgulanması gerektiğini söyleyen Posbıyık: "Hiç vekilleri sorgulayan yok. 15 gün köyde elektrik yanmasın, su akmasın çıtları bile çıkmıyor. Devleti de tenkit eden yok. Burada oy aldığı için en yumuşak taraf belediler. Belediyelere herkes vur abalıya diyor. Her şey belediyeden bekleniyor. Biz milletvekillerimizi de kimseyi de tenkit etmiyoruz. Onlar var olsunlar, rahatlarına baksınlar, çok yaşasınlar. Tartışma yok, biz belediye oyarak her türlü cengaverliği yapıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim