Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, "Artık haksızlığı taşıyacak gücümüz kalmadı. Kamu personel reformu içerisinde taşeronda olsun" dedi. Gülbaba, taşeronlarında hastane döner sermayesinden pay alması gerektiğini dile getirdi.

Hastanede hastaların tedavilerinin her aşamasında olduklarını ama haklarının olmadığını dile getiren Baki Gülbaba, şirket çalışanı muamelesi görmek istemediklerini sözlerine eklerken, " Biz, taşeron meselesiyle yatıyor taşeron meselesiyle kalkıyoruz. Artık kaybedecek vaktimiz yok. Yaşamımızın en güzel yıllarını o hastanelerde herkesten çok çalışarak geçirdik. Ama hala hakkımızı alamadık. Döner sermayeden herkes payını alırken o hastanenin en çok çalışanı olan bizlerin payımıza düşeni almıyor olmamızın tek sebebi  hak ettiğimiz statüde olmamamızdandır. Kamuda çalışan bütün kamu işçileri yılda 120 gün ikramiye alırken biz bir gün bile alamıyoruz. Kamuda çalışan bütün işçiler en düşük 3500 lira maaş alıyor. Yine kamu işçilerinin sosyal hakları, demokratik hakları var. Taşeron işçilerin suçu günahı nedir?  Taşeron meselesi artık memleket meselesidir. Bu mesele artık unutulacak, ötelenecek bir mesele olmaktan çıkmıştı" şeklinde konuştu.

"Bunu Asla Unutmayacağız"

15 Temmuz tarihinin Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kabul edildiğini belirten Gülbaba, "İsrail'den Rusya'dan veya Amerika'dan gelen askerler değil bizim mahallemizden çıkan insanlarla darbe girişim yapıldı. Asıl bizim canımızı yakan,  işin en acı tarafı burası.  Asker forması kişilerin bu hainlerin bugüne kadar bizleri koruduklarını zannediyorduk. Bu ülke onlara her şeyi vermişti. Makam, maaş, yetki vermişti. Aileleri ve çocukları en kaliteli hayatı yaşıyordu. O akşam yine biz İzmir'deydik. Bir akıl hastası bu ülkeye uluslararası canavarların önüne atacak kadar adam ve güç toplayabilmişse bu olayın psikolojik ve sosyolojik açıdan üzerinde durulması gerekiyor. Bunca eğitim almış insanların bir akıl hastasına bağlı kalarak ülkeyi adeta savaş alanına çevirecek kadar çıldırmış olmalarını tarih, insanlık, aklımıza ve yüreğimiz kaydetti. Bunu asla unutmayacağız" dedi.

 

Editör: TE Bilisim