Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Savcılığın "FETÖ ile irtibatı yoktur" kararı sonrası KHK ile göreve iadesini istedi.

7 Şubat 2017 tarihinde yayımlanan 686 sayılı KHK ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, savcılığın hakkında verdiği "FETÖ ile irtibatı yoktur" kararı sonrasında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına dilekçe yazarak yayımlanacak KHK ile göreve iade edilmesini talep etti.  

Akyol, göreve dönmek için OHAL İnceleme Komisyonuna başvuru yaptığını ancak OHAL İnceleme Komisyonuna başvurular devam ederken, 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 693 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin kızının da aralarında bulunduğu 57 kişinin göreve döndüğünü belirtti.

Dilekçesinde Çaycuma, Zonguldak ve Türkiye kamuoyunun başarılı öğretmenliğinin yanı sıra, Eğitim Sen yöneticisi olarak, herkesçe bilinen sendikal faaliyetleriyle, okul öncesi eğimim zorunlu olmasına yönelik çalışmaları ve özellikle de FETÖ yapılanmasına karşı vermiş olduğu mücadeleyle tanıdığını belirten Akyol,  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Temmuz 2017 tarihinde yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı yaklaşık 34 bin kamu personeli ihraç edilmiştir." denildiğini hatırlattı.

"SAVCILIK, ‘FETÖ İLE AİDİYETİM, İRTİBATIM VEYA İLTİSAKIMIN OLMADIĞINA'KARAR VERMİŞTİR"

Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı MEB bünyesinde ihraç edilen yaklaşık 34 bin kamu personelinden birisinin de kendisi olduğunu belirten Akyol, "Bakanlığın belirttiği gibi ‘FETÖ ile irtibatlı' olmam mümkün değildir. Nitekim Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 12 Haziran 2017 tarihinde verilen kararda da ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile aidiyetim, irtibatım veya iltisakımın olmadığına' karar verilmiştir." dedi.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısının Çaycuma Kaymakamlığı tarafından 27 Temmuz 2016 tarihinde Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesiyle hakkında soruşturma yürütüldüğünü belirten Akyol, "Kaymakamlıkça yapılan ihbarın ardından Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çeşitli birimlere yazılar yazılarak hakkımda çok yönlü araştırma yapılmıştır. Örneğin Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden  ‘FÖTÖ/PDY terör örgütü ya da herhangi bir illegal yapı içerisinde bulunup bulunmadığımın araştırılması' istenmiştir. Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ayrıntılı soruşturma sonucunda hakkımda, ‘Yapılan araştırmalar neticesinde; Söz konusu terör örgütü üyesi olduğu yönünde iddia düzeyinde dahi makul şüphe oluşturabilecek delil elde edilememiştir.' denilerek hazırlanan fezleke, 20 Nisan 2017 tarihinde Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının 12 Haziran 2017 tarihli kararında da, ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakımın bulunmadığı' belirtilerek ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına' dair karar verilmiştir." dedi.  

"YAPILAN İHBAR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BELİRTTİĞİ ‘YAFTA YAPIŞTIRMAYA'  BİR ÖRNEKTİR"

6 Eylül 2016 tarihinde basın mensuplarının, "FETÖ ile mücadele çerçevesinde ihraç edilenleri kriptoların seçtiği, asıl kriptoların ise halen görevde durduğu, yanlış insanların gönderildiği söylentileri hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bunu söyleyenler kendilerine göre doğru da söyleyebilirler. Ama şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. ‘Ben bir şey atayım da nasılsa tutar' diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu işle hiç alakası yok.  Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doğru şeyler değil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım." ifadelerini kullandığını belirten Akyol,  "Hakkımda yapılan ihbar, ‘yafta yapıştırmaya'  bir örnektir." dedi.

"YENİ YAYIMLANACAK KHK'DE GÖREVE İADE EDİLECEKLER ARASINDA ADIMA DA YER VERİLSİN"

 

"Hiçbir terör örgütüne veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliğim, mensubiyetim, iltisakım yahut bunlarla irtibatım kesinlikle bulunmamakta olup, bu sebeple kamu görevinden çıkarılmama ilişkin işlem açıkça hukuka aykırıdır. Şahsımın herhangi bir örgütle bağlantı içinde bulunduğunu kanıtlayacak nitelikte somut bir delil bulunması mümkün değildir." diyen Akyol, yeni yayımlanacak Kanun Hükmünde Kararname'de adına da yer verilerek göreve iade edilmesini talep etti.  

Akyol, dilekçesine Çaycuma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında hazırlanan fezleke ile Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne aidiyet, irtibat veya iltisakının bulunmadığı' belirtilen ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına' dair kararını da ekledi.

 

Editör: TE Bilisim