Lennestadt kentinde ikamet eden Kalembaşı ve Akgönül aileleri, doğup büyüdükleri Zonguldak'ın Çaycuma Belediyesine itfaiye aracı bağışlayarak vefa borçlarını bir nebze olsun ödemeye çalıştılar.

ALMANYA'nın Olpe kenti yakınlarındaki Lennestadt şehirinde ikamet eden işadamı Nedim Kalembaşı eşi Nurhan hanım ve oğulları Cihan-Caner Kalembaşı ile Hasan Akgönül, Zonguldak'ın Çaycuma Belediyesine itfaiye aracı bağışladılar. Çaycuma Belediyesi itfaiye görevlilerinden Sezai Bayram aracı teslim alarak Çaycuma'ya hareket etti.
Lennestadt şehirinde beyaz eşya mağazası işleten Nedim Kalembaşı itfaiye aracı bağışıyla ilgili olarak: "Son üç yıl içinde Almanya'daki Çaycumalılar Derneği olarak belediyemize üç araç bağışında bulunmuştuk. Bu kez ferdi olarak bir bağış yapmak istedik ve oğullarım Cihan, Caner ve hemşehrimiz Hasan Akgönül'le birlikte Lennestadt Belediyesinin satışa çıkardığı ikinci el itfaiye aracını satın aldık. Bu satış esnasında elbette ki Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt'un katkısını da unutmamalıyız. Zaten bu ikili ilişkilerden dolayı Çaycuma ile Lennestadt'ı kardeş şehir yapmak üzereyiz. Aracı teslim almak üzere Çaycuma'dan itfaiye görevlisi Sezai Bayram geldi. Zaten biz tüm gümrük işlemlerini tamamlamıştık" dedi.

DOĞUP BÜYÜDÜĞÜMÜZ YERLERİ UNUTMAMALIYIZ
Nedim Kalembaşı Avrupalı Türklerin burada kalıcı olsalar bile memleketlerini unutmamaları gerektiğine işaret ederek şöyle devam etti: "Her ne kadar da burada kalıcı olsak bile doğup büyüdüğümüz memleketleri unutmamalıyız. Oralara ve o insanlara bir vefa borcumuz var. Çocuklarım burada doğup büyüdüler ama Çaycuma'yı benden daha çok seviyorlar. Çocuklarımıza mutlaka memleket sevgisi aşılamalıyız"dedi.

KARDEŞ ŞEHİR PROJESİ BİTMEK ÜZERE
Lennestadt'taki devir-teslim töreninde Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt, BRTV'nin sahibi Mehmet Çetinkaya ve bir grup vatandaş hazır bulundu. Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hund yaptığı konuşmada; Kalembaşı Ailesinin vasıtasıyla Lennestadt ile Çaycuma arasında çok sıkı bir diyalog ve ilişkiler başladığını, hatta Lennestadt'tan 30 kişilik bir grubun Çaycuma'yı ziyaret ettiğini, çok yakında Çaycuma'dan da eğitimcilerden oluşan bir grubun Lennestadt'a geleceğini, Lennestadt Belediyesi olarak Çaycuma'ya desteklerinin süreceğini ve en kısa zamanda Çaycuma'yı ziyaret edeceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim