Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, kardeş şehirleri olan Almanya'nın Lennestadt Belediyesinden yarı fiyatına bir itfaiye aracı aldıklarını, fiyatın diğer yarısının da Çaycumalı 3 gurbetçi tarafından karşılandığını söyledi.

 

Çaycuma Belediyesi Meclisi temmuz ayı toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda İmar Komisyonundan gelen raporlar görüşülerek karara bağlanırken, atıl durumda bulunan belediye taşınmazlarının on yıllığına kiralanabilmesi için Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'ya yetki verildi. Meclis üyelerini çalışmalar hakkında bilgilendiren Başkan Kantarcı, inşaatı devam eden belediye kompleksinin dış cephe kapmasıyla, iç işlerinin yapımına başlanacağını ve prekast dış cephenin ihale hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Ahatlı Köyü yol ayrımındaki yakıt istasyonunun arkasında yeni bir yediemin otoparkı oluşturduklarını da söyleyen Kantarcı, "Hem anayoldaki bir çirkin görüntüyü ortadan kaldırıyoruz, hem de belediyemize gelir getirecek bir tesis kuruyoruz" dedi.

 

HEMŞEHRİLERİME ŞÜKRAN BORÇLUYUM

Belediye filosuna yeni katılan itfaiye aracıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kantarcı, "Lennestadt Belediyesinin ve orada yaşayan hemşehrilerimizin katkılarıyla belediyemize kazandırdığımız itfaiye aracımız geldi. Büyük katkılarından dolayı Lennestadt Belediye Başkanı Sayın StefhanHundt'a, bağışçı hemşehrilerimiz Nedim Kalembaşı, Nurhan Kalembaşı ve Hasan Akgönül'e çok teşekkür ediyorum. Aracın piyasa değeri 20 bin avro. Lennestadt Belediyesi bize bunu 9 bin avroya verdi. Bunu da hemşehrilerimiz karşıladı. Onlara şükran borçluyum" dedi. Enerji-Sa ile Çaycuma Belediyesinin yaptığı ortak çalışmaları da anlatan Kantarcı, "İstasyon bölgemizin önemli bölümünde hem elektrik şebekesi yenilendi, hem de yeraltına alındı. Enerji-Sa ile yaptığımız bu ortak çalışmalar son derece verimli oluyor. Bu çalışmalardan dolayı hem personelimize, hem de Enerji Sa çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi. Bir sonraki toplantının 6 Eylül'de yapılmasına karar verilmesinin ardından, toplantı son erdi.

 

 

Editör: TE Bilisim