Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu'yu makamında ziyaret etti.

Müşteri Hizmetleri satış ve hizmet yetkilisi kursu için İşkur İl Müdürlüğü ile Saltukova Belediyesi arasında anlaşma sağlandı. 

İş kur Müdürü Demirsu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadelere yer verdi;

"Bilindiği gibi 4857 sayılı iş yasasının 30.uncu maddesi gereği 50 ve üzerinde çalıştırıp işverenlerimizin özelde %3 oranında kamuda da %4 oranında engelli çalıştırma yükümlülüğü vardır. Bu kapsamda engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden de kesilen idari para cezalarını kullanma yetkileri komisyona dair yönetmelik kapsamında görevli komisyonun 2016'ya 3 sayılı kararı ile uygun görülen ve bütçe tahsis edilen müşteri hizmetleri satış ve yetkilisi kursu il müdürümüz ve Saltukova belediyesi ile kurumumuz arasında düzenlenen hizmetleri satış ve hizmet yetkisi kursu Belediye Başkanlığı arasında düzenlenmiştir. Kurs karma engelli gruplara ayrılıp günlük olup 10 kişiden oluşmuştur. Kursa gelen engelli vatandaşlar ikametlerinden servis araçlarıyla alındı ve kurs yerine getirildi.

Kursa 38 bin 500 TL bir ödenek ayrıldı. Genel müdürlüğümüz engellilerimiz bu kursu on kişiyle başlayıp on kişi ile bitirdi. Sertifika almaya hak kazandılar. kurs müddetince engellerimizin servis ücretleri eğitici ücretleri yine kursumuzdan karşılandı.

Bunun yanı sıra engellerimizi kurs boyunca her gün için 20 TL cep harçlığı ve genel sağlık sigortaları kurumumuzca karşılandı. Bugün Saltıkova belediye başkanımız Zerrin Güneş kursla ilgili bizi ziyaret ettiler. Bundan sonrada yapacağımız diğer kursları da görüştük ortaklaşa fikir aldık ziyaretten dolayı kendisine teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

 

Saltukova belediye başkanı Zerrin Güneş ise  "İş-Kur müdürümüz Gönül Demirsu'ya ziyarette bulunduk. Bize göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Geniş kapsamda beraber çalıştığımız dönemleri en güzel şekilde izah etti. Biz belediye olarak hazırlamış olduğumuz proje kapsamında engelleri yönelik olsun istedik. Farkındalık olsun bir farkındalık yaratmak istedik. Bunun üzerine sağ olsunlar il müdürümüz bize olan desteklerini esirgemediler. Kursumuz en güzel şekilde devam etti. Bunun akabinde Ankara'dan Proje günleri tanıtım kapsamında belediyemizin de katılmış olduğu proje ödüllü yarışmada bizim sosyal ve ekonomik anlamda engelleri yönelik müşteri temsilcisi ve hizmetleri satış hizmetleri kapsamında açmış olduğumuz kurs birinciliği ile döndük. ve ödülümüzü olarak beldemize döndük. mutluyuz gururluyuz onurluyuz aldığımız bu ödülü Saltukova halkına armağan ediyorum. Bu projelerimiz ilerleyen zamanlarda inşallah işkur il müdürlüğümüz ile birlikte kurumumuzda birlikte devam edecektir. Sadece ödül almak adına değil ama bulunduğumuz ortamda belediye başkanlarımıza tanışmak onlar ile daha neler yapabilir hangi projelerle katılmışlar ve aramızdaki birlik beraberliği adına çok güzel iki gün geçirdik. 18 ila 19 Temmuz arası bu organizasyonun yapılmasında bizleri çok büyük destek sağlayan Miyargem başkanımıza da sonsuz teşekkürlerimi sunuyoruz ve Saltukova'nın Zonguldak'ın adını en güzel şekilde Ankara'ya tanıtmış olduk ve ödülümüzü aldık" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim