Alaplı Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Eyüp Yaman’ın vefatının 43. Yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Alaplı’da Çalışkanlar Sosyal Tesisleri’nde yapılan etkinliğe Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kdz. Ereğli TSO Meclis Başkanı İlhan Yazıcıoğlu, Alaplı eski belediye başkanları Mehmet Sözer ve Nevzat Çimenoğlu, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İYİ Parti Alaplı İlçe Başkanı Emrullah Erdoğan, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Eski Müdürü Yard. Doç. Rıfkı Henden, işadamı Cem Karadeniz ve çok sayıda davetli katıldı.

Merhum Eyüp Yaman’ın kızı Gülay Yaman’ın ev sahipliğini yaptığı etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi.

AKBAŞ, “GERİDE BIRAKTIKLARIYLA EFSANE OLMAYI HAK ETTİ”

http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/AKBA%C5%9E.jpg

Ardından ‘Alaplı’dan Bir Eyüp Yaman Geçti’ kitabının yazarı Burhan Akbaş, yaptığı açılış konuşmasında; Eyüp Yaman’ın klasik bir siyasetçiden daha ziyade hizmet adamı olduğuna dikkat çekerek, “biz kitabımızda Eyüp Yaman’ın sadece hizmet anlayışının elektrik, su getirmekten ziyade istihdam yaratmaya yönelik biri olduğunu gösterdik. Adnan Menderes’e ve Cevdat Sunay’a sunulan raporları bulduk. Diyor ki bu raporlarda bizim bölgemizde çimento fabrikası kurulabilir, bizim bölgemize kereste fabrikası kurulabilir, sunta fabrikası kurulabilir, tersane açılabilir diyor. Mutlaka istihdamla beraber, iş alanları yaratan projelerle beraber hizmeti yürütmeye çalışıyor. Eyüp Yaman, Alaplı’ya doyamadı belki Alaplı’da ona doyamadı. Geride bıraktıklarıyla gerçekten efsane olmayı hak etti. Biz bu kitapta bir efsane yaratmaya çalışmadık. Var olan bir efsaneyi sadece genç kuşaklara yeniden hatırlatmaya çalıştık.”dedi.

YAMAN, “ZAMANINI HEP MİLLETİ İÇİN HARCADI”

http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/YAMAN.jpg

Eyüp Yaman’ın kız Gülay Yaman da konuşmasında; babasını 3 yaşındayken kaybettiğini duygulu ifadelerle anlatırken, “Eyüp Yaman dendiği zaman sanki benim için bir simge. O’nu çok küçük yaşta kaybettim. Aslında uzun yıllar şanssız olduğumu düşünüyordum; yani neden benim başıma geldi diye düşündüm, üç yaşında bir çocuk babasız kalıyor diye. Ama o üç yaşımdaki zamanını bile ailesi ve çocukları için değil milletine harcadı hep. Yıllar geçtikçe belki babamla büyüseydim bu kadar babalı büyür müydüm onu düşünmeye başladım. Çünkü o kadar şanslıydım ki babama çok hayran, çok sadakatle bağlı bir annem vardı. Bütün hayatımız babamla geçti. Evimizde Allah, Peygamber, Atatürk ve babam sıralamasıyla büyüdük. Bugünün en önemli özelliği de hiçbir siyasi veya ticari maksat gözetmeksizin buradasınız. “ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ESKİ OĞLU OKUL SÖZÜ ALDI

http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/yaman-kitap-205x300.jpeg http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/yaman-kitap-205x300.jpeg

Programda Alaplı Kaymakamı Saim Eskioğlu ve Belediye Başkanı Nuri Tekin de birer konuşma yaparak Eyüp Yaman’dan sitayişle bahsettiler. Kaymakam Esikoğlu Gülay Yaman’ın Alaplı’ya bir okul yaptırmasının çok yakışacağını söyleyerek alkışlarla salonun desteğini aldı. Yaman’da oturduğu yerden “en büyük isteğim bu “cevabını verdi.

Konuşmalardan sonra ise Alaplı Kültür ve Derneği Başkanı, Şair Nermin Karakaya, Eyüp Yaman için yazdığı şiiri okudu.

Program, Kaymakam Saimoğlu ve Belediye Başkanı Tekin’e desteklerinden dolayı Güler Yaman tarafından plaket takdiminin ardından son buldu.

İMZA TÖRENİ

Programında sonunda ise Tarih Öğretmeni ve Araştırmacı Burhan Akbaş; yazdığı ‘Alaplı’dan Bir Eyüp Yaman Geçti’ adlı kitabını dileyen katılımcılar için imzaladı. Kitabı Gülay Yaman’da imzaladı.

http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/%C4%B0%C3%87-1-6.jpghttp://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/%C4%B0%C3%87-2-5.jpghttp://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/%C4%B0%C3%87-3-4.jpghttp://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/%C4%B0%C3%87-4-3.jpghttp://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/%C4%B0%C3%87-5-2.jpg

http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/G_S.jpg http://www.haberhayat.net/wp-content/uploads/2018/12/G_S.jpg

Kaynak : Haberhayat

Editör: TE Bilisim