Zonguldak Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, TTK'da alınan grev kararının uygulaması ile ilgili hazırlıkları başlattıklarını belirtti.

Demirsu, "Zonguldak'ta faaliyet gösteren TTK Genel Müdürlüğüne bağlı işyerlerinde çalışan işçiler adına Genel Maden İş Sendikası ile Kamu İş Kamu İşverenleri Sendikası arasında yapılmak istenilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ortaya çıkan uyuşmazlığın giderilememesi üzerine işçi teşekkülünce 15/08/2017 tarihi itibariyle alınan grev kararının 29/08/2017 tarihinde de uygulamaya konulacağı, sendikanın noter onaylı 15/08/2017 tarihli ve 712/1 sayılı karar yazısından anlaşılmıştır. Konu ile ilgili makamlara bildirim yapılarak bu süreçte yapılması gereken iş ve işlemler başlatılmıştır.

TTK Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde maden makineleri fabrikaları Üzülmez, Karadon, Kozlu, Armutçuk, Amasra işletme müessese müdürlüklerine bakanlığımız yetki tespiti yazısına göre 7 bin 909 işçi çalışmakta olup 7 bin 567 sendika üyesi işçi bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim