İl Genel Meclisi Eylül ayı 5. Birleşimi yapıldı.

Eylül ayı meclis toplantısının 5. oturumu meclis başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturumuna ait tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 2016 yılı güdümlü proje desteği programı kapsamında "Devrek Baston Satış Merkezi" projesinde imza yetkilisi ve proje koordinatörü olan Dilek Kulav'ın naklen tayin olması nedeniyle kurumu temsili ilzama ve proje belgelerini imzalamaya kültür Sosyal işler müdür Vekili Ferhan Bostancı'nın yetkili kılınması İle yine Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 2016 yılı küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında Manolya Park projesinde il özel idaresini temsile ilzama ve proje belgelerini imzalamaya yetkili olan il Özel idaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş'ın yerine Kültür Sosyal İşler müdür Vekili Ferhan Bostancı'nın yetkili kılınması hususu oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

Gökçebey İlçesi Hacımusa Köyü muhtarlık taleplerine istinaden idarenin 2017 yılı yatırım programında yer almayan mezarlık çalışmaları ile ilgili iş ve işlemlerin yapılabilmesi için İl Özel idaresi 2017 yılı yatırım programına alınması hususu oylamaya sunularak kabul edildi.

Gökgöl Mağarasının dış mekânında İhtiyaç duyulan sosyal tesislerin acilen yapılması ile ilgili Ar-Ge -Turizm-içişleri-Eğitim ve Kültür-Sanayi ve Ticaret-Plan ve Bütçe-İmar ve Bayındırlık komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

 Merkez ilçeye bağlı Çağlı Olukyanı, Sarımsak ve Alancık köylerinin müşterek kullandıkları içme suyu şebekesi ile ilgili işçileri- Köylere yönelik hizmetler plan ve bütçe, Şmar ve Bayındırlık komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

 Öte yandan, İl Genel Meclisi Sekreteri Recep Demirtaş Manolya Parkta gerçekleştirilen proje değişikliğini meclis üyelerine anlatarak, yol kenarında bulunan kafeterya alanlarının denize girilemez raporundan dolayı kumsala yakın bir alana konuşlandırılarak değişiklik yapılma kararının alındığını belirtti.

Gelecek toplantının saat ve tarihinin belirlenmesi ile meclis sona erdi.

Editör: TE Bilisim