Zonguldak il Genel Meclisi Temmuz ayı ikinci birleşim toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında 12 katlı iş Merkezi’ndeki toplantı salonunda yapıldı. Birinci toplantı ait tutanak özetini okudum oylanmasıile başlayan ve gündemin üçüncü maddesi nde yer alan
İlimiz Merkez İlçe Elvanpazarcık Beldesi Cumhuriyet Mahallesi hudutları dahilinde, Zonguldak-Devrek Karayolu kenarında bulunan, İdaremiz sorumluluğundaki Gökgöl Mağarası önüne yapılan Ziyaretçi Merkezi tamamlanmış olup, hizmete açılmıştır. 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesi gereğince Gökgöl Mağarası ziyaretçilerine uygulanacak olan, tam ve öğrenci giriş ücretleri ile ücretten muaf tutulacak kişi ve grupların belirlenmesi hususu görüşüldü. 

CHP grubu mağara giriş ücretini yüksek bulurken ak partiler maliyetin karşılanabilmesi için teklif edilen ücretin uygun olduğunu ifade ederek oybirliğiyle mecliste onaylandı.
Gündemin dördüncü maddesinde yer alan
İlimiz Devrek İlçesi, Hatipler Köyü ile Velibeyler Köyü arası, Halilbeyoğlu Köyü – Karakoçlu Köyü arası yolların, İl Özel İdaresi yol ağına alınması gerektiğinden, gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İçişleri, İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 10 – 24 – 22 – 20 sayılı raporları görüşülerek Oy birliği ile onaylandı.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz; mağara giriş ücretini yüksek bulan CHP’lilere; “ Biz Gökgöl mağarasından kar elde etmek istemiyoruz ancak mağarada 580 adet lamba yanıyor ve aylık 40.000 TL gideri var. Biz zarar etmeden mağaramızı ziyarete açmak ve giderleri de kafa kafaya karşılamak istiyoruz. Zonguldaklı öğrenci gruplarına  giriş ücretsiz olacak. Dışarıdan ilimize gelen öğrencilere ücretli olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim