CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 Turpcu açıklamasında şu satırlara yer verdi:

 "Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk Milleti, Büyük Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi vermiştir. 30 Ağustos sadece emperyalizme karşı değil, aynı zamanda emperyalizmin içerdeki işbirlikçilerine karşı kazanılmış bir zaferin de bayramıdır. Bugün, vatanseverler, cumhuriyetin kazanıldığı toprakların her bir santimetrekaresi için verilen mücadeleyi yüreklerinde bir kez daha hissedecektir.

 Büyük Önder Atatürk'ün defalarca değindiği üzere, kurtuluş mücadelemizi kazanmamızı sağlayan Anadolu kadınlarıdır. Cephe gerisinde çalışmış, cepheye erzak taşımış, hemşirelik yapmış ve hatta bizzat savaşmışlardır. Dünya tarihinde bu şekilde topyekun sürdürülen ender savaşlardan biridir bizim mücadelemiz.

 30 Ağustos, sömürgeci güçlere karşı kazanılmış bir zafer olmasının yanı sıra, Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern, laik, demokratik devlet ve toplum düzeninin temelini oluşturan ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur, temelimiz Cumhuriyetimizin Kurucu Değerleridir. 

 Kimse ülkenin kurucu temel değerlerinin üzerine yeni değerler İnşa etmeye yeltenmemelidir. Cumhuriyetin kurucu değerlerini değiştirdiğini zannedenler ya da Cumhuriyet karşıtı yolda kendi değerlerini  yarattığını düşünenlere milletimiz izin vermeyecektir. Bu yolda gidenler bilmelidirler ki gittikleri yol emperyalistlerin istedikleri yoldur.

 Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir.  Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Atatürk'ü, bu zaferi bize armağan Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Editör: TE Bilisim