Kani Beko Zonguldak'ta paylaşan: elmastelevizyonu

Disk Genel Başkanı Kani Beko, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i makamında ziyaret etti. Beko, "Adalet bizim için önemli, adalet işçilerin geleceğidir. Bizde bu yürüyüşe destek verdik. Geç kalan adalet adalet değildir" diye konuştu.

OHAL'in bir an önce kalkması gerektiğine vurgu yapan Beko, "Demokratik bir Türkiye olmalıdır" dedi.
Öte yandan, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma da yer veren Kani Beko, "Hükümetin gündeminde çok ağır bir konu var. 6 Buçuk milyon işçi kiralık işçi olacak. İşçi konfederasyonu olarak elimizden geleni yapacağız. Kıdem tazminatı olmayan bir işçinin bir güvencesi olmaz. Kıdem tazminatını kaldırmak isteyenlere karşı gerekirse grev yapacağız. Türkiye'de 15 milyon çalışan işçinin sorunu bizim de sorunumuzdur. Bu soruna karşı ortak fikir alıp gerekirse greve gideceğiz. Türkiye'de 7 milyon işsiz var. Sokaklarda kahvelerde iş bekliyorlar. Gerekçelere bakıldığında 15 ülke ile ilişkimiz bozuk. Ekonomik ve siyasi anlamda ilişkilerimiz bozuk. Üretimden kopmuş bir Türkiye, kayıplarımız büyük..." ifadelerine yer verdi.
Zonguldak belediye başkanı Muharrem Akdemir'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Disk Genel Başkanı Kani Beko'ya Zonguldak'ı simgeleyen madenci heykeli hediye etti.

 

Editör: TE Bilisim