Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Vakfı (ZOTEV) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10'ncusu düzenlenen pilav şenliği okul bahçesinde yapıldı.
Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ZOTEV tarafından düzenlenen pilav şenliğine, Okul Müdürü Burhan Koyu, ZOTEV Başkanı Fikret Zaman, okul öğretmenleri, okulda görev yapan eski öğretmenler,eski mezunlar ile birlikte misafirler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu Pilav şenliğinde açılış konuşmasını yapan Zonguldak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Burhan Koyu, "Okulumuzdan mezun olanlar ülkemizin gelişimine katkı sağladılar. Mezunlarımıza ve halen okula devam eden öğrencilere başarılar diliyor onlarla gurur duyuyoruz" diyerek şunları söyledi:
"Okulumuzda okuyan öğrencilerimiz ve mezun olan öğrencilerin kurduğu ZOTEV vakfı her konuda bizlere yardımcı olmuştur. ZOTEV Başkanı ve Mütevelli heyetine teşekkür ediyoruz. Arkadaşlar bu güzel günde bir araya gelerek günümüzü daha da güzelleştirdiniz hepinize teşekkür ediyorum"
ZOTEV Başkanı Fikret Zaman da yaptığı konuşmada, "Bugün 10'ncusunu düzenlediğimiz pilav gününe geldiniz onur verdiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 1996 yılında okulun 50 yılında değerli ağabeylerimiz arkadaşlarımız ile birlikte bu vakfı kurduk. En büyük amaçlarımızdan bir tanesi okulumuzda ihtiyacı olan öğrenciler ile okulun ihtiyaçlarını yardımcı olmak adına görev yapıyoruz. Gücümüzü eski mezunlarımızdan çeşitli kurumlarda çalışan arkadaşlarımızın aidatlarından almaktayız. Hepsine şükranlarımızı arz ediyoruz. Dün hava oldukça yağmurlu idi ama bugün çok şükür mevlaya Hızır ile İlyas aleyhiselamı buluşturduğu gibi bizi de buluşturdu. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okulun müzik bölümü öğrencileri birbirinden güzel şarkılar ile pilav gününe renk katarken, okulun öğretmenlerinden oluşan Karadeniz yöresi kemençe ile horon oynadılar.
2016-2017 eğitim öğretim yılında çeşitli spor dallarında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ile, okuldan 30 yıl önce mezun olanlara okulun emekli öğretmenleri tarafından plaketleri takdim edildi.
Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Vakfı (ZOTEV) tarafından düzenlenen etkinliğe katılanlara etli pilav dağıtımının ardından program son buldu.

Editör: TE Bilisim