Ahmet Zengin Konferans Salonu’nda düzenlenen kongre açılışında sırasıyla İktisat Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi  Volkan Bektaş, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Seyfullah Kara açılış konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra katılımcı öğrenciler tarafından sunumlara geçildi.

Türkiye’nin 11 farklı üniversitesinden 60 öğrencinin katıldığı, 10 oturumda toplam 45 bildirinin sunulduğu kongrenin kapanış ve ödül töreni ise Arif Amirov Konferans Salonunda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Seyfullah Kara, İİBF Dekanı Prof. Dr. Yasemin Köse, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe, öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongereye ilişkin kapanış değerlendirme konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Yasemin Köse, İktisat Öğrenci Topluluğu’nun bu yıl dördüncüsünü düzenlediği kongrenin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini, farklı üniversitelerden gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlandığını belirterek kongrenin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun'a, Kongre Ana Sponsoru UNİYURT'a, İkram Sponsorları Ayfırın'a, Tavuk Dünyası'na, Waffle'cı Akın'a, Kahve Dükkanı'na, Asya Su'ya ve Stratejik Partner Kobizon PDM'ye teşekkür etti.

Kapanış konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Öğrencilerin bilimsel çalışmalarının değerlendirildiği kongrede en iyi bildiri ödülünü “Entelektüel İktidar Portresi Olarak Oryantalizm ve Türkiye Modernleşmesi” isimli çalışmalarıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Mesut Can Akçay ve Marmara Üniversitesi’nden Ergin Güngördü aldı.  İkincilik ödülünü “Beşeri Sermaye, İhracat, Ekonomik Büyüme: Türkiye Ekonomisi Üzerine Nedensellik Analizi” isimli çalışma ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden Buğra Çağrı Şahin, üçüncülük ödülünü ise “Sokakta Yaşayan Çocukların Aile İlişkileri Üzerine Bir İnceleme” isimli çalışmalarıyla Üsküdar Üniversitesi’nden Nilay Nalçacı ve Ezgi Tesir aldı.  

Geleceğin Sosyal Bilimcileri IV. Ulusal Öğrenci Kongresi, gala yemeği ile sona erdi.”

Editör: TE Bilisim