Zonguldak Gazeteciler cemiyeti Vali Çınar'a ziyaretTe bulundu. Ziyarette ZGC Başkanı Derya Akbıyık, cemiyet hakkında bilgiler verdi ve  68 yıllık cemiyet ile ili temsil ettiklerini ,ilçe dernekleri ile istişare ,diyalog, birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını, cemiyetin çatı görevi gördüğünü , ülke geneli önemli federasyonlarda ve vakıflarda  icra kurullarında yer aldıklarını ifade ederek, Başbakanlık sarı basın kartlı gazeteci sayısının 80 olduğunu, sürekli basın kartlı gazeteci sayısının 11 olduğunu belirtti.

Akbıyık, il geneli günlük haftalık, televizyon, radyo ,dergi ve internet siteleri hakkında da geniş bilgilendirmede bulundu.

ZGC olarak toplu konut projelerinin sürdüğünü, ihalenin bugünlerde gününün açıklanacağını, eğitim, gezi ve kültürel çeşitli etkinlerin yıl içerisinde sürdüğünü, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM ) ve Basın İlan Kurumu (BİK)   ile eğitim, ödül töreni ve gezi etkinlikleri projeler üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Yerel gazetelerin gelir ve kaynak sıkıntılarının devam ettiğini açıklayan Akbıyık, il özel idaresi ihale ilanlarının, yeniden yerel gazetelerimizde yayınlanması ve kamu kurum kuruluşların yerel gazetelere abone konusunda da Vali Çınar'dan yardım ve destek isteğini iletti.

Başkan Akbıyık, son olarak  Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a gazeteciler olarak  yeni görevinde hayırlı olsun ve başarılar temennilerini ileti.

Valli Ahmet Çınar da yapılan ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek, ZGC heyetine teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilisim