26 Mart 2020 tarihindeki ilk ölüm haberinin Halkın Sesi, İmza Gazetesi, Lens Medya, Elmas67 ve Tempo Gazetesi'nde yayınlanması üzerine Gazete yetkilileri Mustafa Özdemir, Osman Sav, Ergin Özkul, Seyfi Boyraz ve Selçuk Koçaklı ile ilgili işlem başlatıldı. 
 
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları sanal devriye sırasında rastladıkları haberle ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonrasında haberi yapan beş gazeteci gözaltına alınarak, “Halkı, korku, kin ve nefrete alenen tahrik ettiği” gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi. 
Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından ifadelerinin alınması üzerine "Soruşturmaya gerek yok" kararı verilerek serbest bırakılan gazetecilerle ilgili, yargılama, 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti.
 
Gazeteciler ifadelerinde; amaçlarının halkı korona virüse karşı bilinçlendirmek olduğunu ve aldıkları bilgi üzerine haberi yaptıklarını belirtmişlerdi. 
 
Karar duruşmasında mahkemeye mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, “Her ne kadar sanıklar hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan kamu davası açılmış ise de, sanıkların üstüne atılan suçun yasal unsurlarının oluşmadığı, sanıkların eylemlerinin de herhangi bir suç unsuru içermediği anlaşıldığından ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini” istedi.
5. Asliye Ceza Mahkemesi savcılığın bu mütalaası üzerin tüm sanıkların beraatına karar verdi.

 

Editör: TE Bilisim