Geçtiğimiz günlerde Kdz Ereğli’de Kıvanç Ay isimli gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın adını kullanarak CHP’li vatandaşın kapısına kar ile dolduran skandal videosu tepkilere neden oldu.

Gazeteci Kıvanç Ay’ın sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu video Halk TV’de yayınlandıktan sonra ülke gündeminde de bomba etkisi yarattı. Konuyla ilgili Savcılığa suç duyurusunda bulunan Halil Posbıyık Elmas TV’ye özel yaptığı açıklamada: “Eğer bugün bunun üzerine gitmezsek ileride demek ki daha büyük provokasyonlar yapılacak demektir. Onun için bu işin peşini asla bırakmayacağız. Hukuk yolunda hakkımızı araya devam edeceğiz” demişti.

Peki bu Kıvanç AY kim?

*Türkiye’nin Sesi Gazetesi İmtiyaz sahibi olan Kıvanç Ay meğer bu ilk vukuatı değilmiş. 26 Ekim 2016 yılında Ereğli’de 67 TH 348 plakalı otomobilinde 'T.C. Başbakanlık Basın ' yazan Ay’ın aracı, ehliyetsiz araç kullanmak, muayene eksikliği gerekçesi ile trafikten men edilmiş ve 5 bin lira ceza kesilmiş.

*02 Nisan 2015 yılında Ereğli’ye bağlı Süleymanlar Mahallesi’nde çıkan ev yangınında iddiaya göre Gazeteci Ay’ın dedesi ve anneannesine 'Allah belanızı versin. Gebersin' diyerek tepki göstermiş.

Haberlerin kaynakları 
http://www.degisimmedya.com/aracindaki-tc-basbakanlik-basin-yazisi-da-kurtaramadi-25257-haber/
https://www.haberturk.com/gundem/haber/1061291-yasli-cift-yanan-evden-son-anda-kurtuldu-torunu-bela-okudu

Editör: TE Bilisim