Ereğli'de Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İstanbul'un Fethi'nin 564. Yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi'nin Erdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği etkinlikte öğrenciler Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethini canlandırdı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Ereğli Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Bal, Fatih Sultan Mehmet'ten övgü ile söz etti. Bal konuşmasında "Fatih Sultan Mehmet ‘ya ben İstanbul'u alacağım ya da İstanbul beni' kararlılığıyla askeri ve teknolojik dehasıyla Şahin Topları ve gemileri karadan yürüterek İstanbul'u 29 Mayıs 1453 yılında 21 yaşındayken fethetmiş ve bir çağı kapatarak bir çağı açmıştır. Başarmanın yaşı yoktur. Yeter ki azimli, kararlı ve donanımlı olalım" dedi.
Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gürdal Özçakır'ın "İstanbul'un Fethi" konulu sunum yaptığı etkinlikte, öğrencilerin oynadığı ‘İstanbul'un Fethi' konulu tiyatro gösterisi salondakilerin büyük beğenisini topladı.
İstanbul'un Fethi'nin 564. Yıl dönümü etkinliğine Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Ünsal Demir, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilisim