Gazetecilerle bir araya gelen Alan, Pandemi süreci ve yapılacak çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Eşi Ceyda Alan ile birlikte gazetecilerle hem yemek yiyip, hem de çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti.

“Zonguldak olarak sıkıntılı günler yaşadık. Zonguldak’ı keşke böyle tanıtmasaydık, 30 Büyükşehir ve Zonguldak olarak anıldık. Bu Zonguldak için kötü bir durum”

 “Beni ve belediyeyi, yapamadığımız projeleri eleştirsinler ama yalan, iftira ve ihanete pirim vermeyeceğim”

 “30 yıldır Zonguldak’a bir çivi dahi çakılmadı, Muharrem Akdemir gibi gelene, gidene gülücük dağıtacak biri değilim. Zonguldak halkı beni ‘hizmet versin’ diye seçti. Birileri kızacak ve rahatsız olacak diye Zonguldak halkını hizmetsiz bırakmayacağız”

 “Atatürk’ün ayak bastığı iskeleyi zarar görmesin diye kaldırdık ve aynı zamanda proje bittiğinde tekrar çiçek tutan kızla yerine koyacağız. O iskele herkes için ne kadar değerliyse bizim içinde değerli. Zonguldak’ımıza yakışır bir sahil olacak. Kaç yıldır Zonguldak’a hiçbir şey yapılmadı. Şehrimizi kimse düşünmüyor. Heykelin rengi atmış şekilde ama biz bunu göreve geldiğimiz gün hemen değiştirdik rengini bakımını yaptık. Zonguldak'ın son yıllarda böyle proje yok konuşulan konu iskele sadece”

”Kızlar Plajı’na her hangi bir uygulama yapılmadı. Çoğu şehirlerde engelli vatandaşlarımızın denize girebileceği yer var ama Zonguldak'ta yoktu. Artık Zonguldak'ımızda böyle bir tesis olacak”

 “Zonguldak'a yetecek kadar bir yaşam merkezi yaratacağız. Ali Bektaş ve Kamil Altun başkanımızla birlikte ön izlemesi başlandı. 50 dönüm arazi olacak ve Zonguldak’taki tüm yardıma ihtiyaç tüm hayvanlara orada bakılacak”

 “Soğuksu pazarında, tüm pazar esnafımızı bir yerde toplamak istiyoruz. Esnaf arkadaşlarımızla maddi anlamda bu durumu gerçekleştirebilirsek bu durumu hayata geçireceğiz. Aman Zonguldak’ın düzeni bozulmasın diye hiçbir şey yapılmamış ama biz Zonguldak'ın güzelleştireceğiz. Koltuk sevdası korkusuna Zonguldak'a hiçbir şey yapılmamış. Bu projelerin yüzde 80 tamamlansın ama bir dahaki dönem başkan olamazsın desinler ben o kağıda imzamı atarım. Ben koltuk sevdalısı değilim” dedi.

 Fevkani Köprüsüyle ilgili konuşan Alan, “İş Merkezi yapıp köprüyü yıkacağız. Yaptığımız projelerin görünmesi için o köprüyü kaldıracağız”

 “Beni ailemi ilgilendiren durumlar hakkında kimse yazı yazamaz. Onlar basın kartlarını yırtsınlar. Hatamız olduğu zaman istedikleri şekilde yazsınlar. Tamamen yalan ve iftira üzerine yazan insanların Zonguldak’a gram faydası olmadı. Yazanlara ve yazdıranlara zamanım yok. Onların istediği eski Zonguldak olmayacak”

Editör: TE Bilisim