Zonguldak'ta yapımı devam eden ve AK Partili eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'a ait bir inşaat firmasının gece geç saatlere kadar çalışma yapıp, çevrede gürültü yaratmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi.

İddiaya göre; Kozlu'ya bağlı İncivez Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde, Ak Partili eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'a ait bir inşaat firmasının gece geç saatlere kadar çalışma yapması nedeniyle Mahalleli ayağa kalktı. Eski Milletvekili Fazlı Erdoğan'a ait olduğu öne sürülen inşaatın gece geç saatlere kadar çalışma yapması ve çevrede artan gürültü kirliliği nedeniyle rahatsız olduklarını belirten 53 yaşındaki böbrek hastası Arif Akbulut, şunları söyledi;

"DAĞ BAŞINA MI GİDELİM"

"Ben ameliyatlıyım ve bir aydır evde istirahat ediyorum. İnşaat çalışması sabah 08:00'de başlıyor. Akşam geç saatlere kadar beton dökülüyor. Ne belediye telefonlara bakıyor ne de yetkili makamlar. Biz bunu çekmek zorunda değiliz ne yapalım evimizi kilitleyip daha başına mı gidelim. Sessiz bir yere mi gidelim. Bu yer milletvekilinin diye bu saatlere kadar çalışma oluyor. Normal bir vatandaşa bu Çalışmayı yaptırırlar mı? Normal bir vatandaşın inşaatına bu saatlere kadar izin veriliyor mu? Polis geliyor polisi dinlemiyor. Polis belge istiyor polise belgeyi gösteremiyor. Yaz cezayı diyor. İnşaat durmuyor devam ediyor.Buranın gürültüsünden ameliyat sancım unuttum. Bu işin prosedürü nedir. Bu işin belli bir saati yok mudur. Biz insanız insan halinden anlarız. Bir gün olur üç gün olur ama bir aydır bu inşaat böyle çalışıyor. Biz buna daha ne kadar katlanacağız. Yetkililere göreve davet ediyoruz."

"KİMİN BU İNŞAAT TABELASI BİLE YOK"

Mahalle sakinlerinden Volkan Kurt ise, polise söyledikleri halde inşaatın durmadığını belirterek şöyle dedi;

"Burada oturuyorum benim babam ameliyatlı, ben bunu çekmek zorunda değilim. Polis geliyor buraya dur emri veriyor ama inşaatı durdurmak yerine cezamı yaz git diyorlar. Böyle bir kanun var mı? Hangi devlette yaşıyoruz. Benim babam ameliyatlı makineye bağlı yaşıyor. Sen bu hareketi bir vali, belediye başkanının evinin yanında yap ben anlını öpeceğim senin. Neymiş milletvekilinin yeri olduğu için milletvekilini arattırıyorlar. Böyle bir şey var mı? İnşaatın önünde tabelası yok. Kimin bu inşaat? Ben evimin önüne iki tane çivi çaksam gelir belediye çivi mi söker.Şuan burada para konuşuyor. Ama Allah bunun hesabını sorar. Polis evrak sorduğu halde evrak yok dedi. Evrakta harç dökme saati on dokuz yazıyor. Şuan saat dokuz buçuk. Ben çekmek zorunda mıyım boru veya babam, annem çekmek zorunda mı? Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim