Korono virüsü salgını riskine karşı vatandaşın tedirgin içerisinde olmasından yararlanarak fiyatlarda fahiş fiyat artışı yapan esnafların bulunmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden ZESOB başkanı Muharrem Coşkun,fiyat artışı yapan esnafları uyardığını ifade etti.
Ayrıca fahiş fiyat artışı yapan firmaların esnaflar tarafından şikayet edilmesi gerektiği uyarısında bulunarak şunları ifade etti.
"FAHİŞ FİYATLA SATIŞ YAPAN ESNAFLARIMIZIN UYARIYORUM, AYRICA FİYAT ARTTIRAN FİRMALARI DA ŞİKAYET ETSİNLER"
"Toplumda tabii ulusal kanallardan uzman arkadaşlarımızın bu konudaki yapmış olduğu açıklamalar da genelde toplum içine girmeyin toplumda fazla dolaşmayın kalabalık yerlerde biliyorsunuz. Hafta sonu maçlarda seyircisiz oynamaya başladı. Vatandaşlar da haklılar mümkün olduğu kadar çarşıya kalabalık yerleri girmemeye çalışıyorlar. Günlük sadece temel gıda maddelerini alıyorlar burada da hijyen konusunda ürünlerde de ve gıda maddeleri de büyük bir artış oldu. Bu konuda da ticaret bakanlığımızın ve illerde müdürlerimizin bir çalışması var faiz arttı iş yapan firmalara mutlaka cezai müeyyideler uygulanacak. Bu konuda fahiş fiyata satış yapan arkadaşlara özellikle buradan uyarıyorum. Vatandaş şöyle bir uyarı yapmak istiyorum. Fahiş fiyat artışları olan firmaları tespit edip mutlaka onlarla alışveriş yapmasınlar ve gerekli şikayetleri de yapmalarını istiyorum."

"TÜRKİYE OLARAK KORONAYI EN AZ HASARLI ATLATIRIZ İNŞALLAH"
"Son zamanlarda korono vakası sayısında artış olduğunu ve korono riskini Türkiye olarak en az hasarla atlatmayı temenni ettiğini ifade eden Muharrem Coşkun, " Türkiye genelinde iyi götürüyordu ama son zamanlarda bizde de maalesef bir artış oldu. İnşallah bu sayı daha da artmaz ve ülkemiz bu sıkıntıdan en hafif şekilde atlatarak önümüzdeki günlerde de havaların ısınmasıyla büyük bir ihtimalle bunu hep birlikte alacağımız tedbirlerle daha az bir zararlı atacağım atacağım onu düşünüyoruz"dedi.
"TORBA YASADA TALEPLERİMİZİN KARŞILANACAĞINI UMUT EDİYORUZ"
Torba yasası taleplerin karşılanacağını umudu taşıdıklarını belirten Zesob Başkanı Muharrem Coşkun, "Torba yasanın içinde esnaf ve sanatkarlarımıza ilgili bir sürü taleplerimiz var. Büyük bir ihtimalle de bu torba yasanın içinde bu taleplerimizin karşılaşacağı karşılanacağına taleplerimizin çıkması konusunda isteklerimiz var. Bu konunda takipçisiyiz ve genel başkanımız bu konuda çok büyük özveriyle 24 saat hükümet nezdinde girişim yaparak kanunlaşması konusunda çalışması var. Ben huzurlarınıza bir kez daha tesk Genel başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

SSK, VERGİ VE KİRALAR FAİZSİZ ÖTEEMMELİ..
Esnafın SSK,Vergi ve kiralar konusunda faizsiz ödeme talebinin olduğunu belirten zesob başkanı Muharrem Coşkun, "Corona virüsü ile Türkiye genelinde tüm esnaflarımız bu konuda olumsuz etkilenmiş durumda.biliyorsunuz Corona virüsü ile ilgili insanlar sadece hijyeni konusunda ve bir de temel gıda maddeleri dışında alışveriş yapmıyorlar biraz da panik de var işin doğrusu bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız SSK su var vergisi var kiraları var yanında çalışan arkadaşların maaşları var bu konuda bayağı bir sıkıntı var yani sadece belirli sektörlerde değil sektörlerin hepsinde bu sıkıntı yaşanıyor maalesef bu konuda gerekli tedbirler alınarak teşviklerin ve özellikle borçlardaki yapılandırmaların öt elenerek faizsiz şekilde öteleyerek bunları aşağı alacağımızı düşünüyoruz.Bu konuda bu hafta sonuna kadar büyük bir ihtimalle açıklama gelir diye düşünüyorum".dedi.
HALKIMIZIN PANİK YAPMASINA GEREK YOK
Vatandaşlara panik yapmasına gerek olmadığını belirten Zonguldak esnaf ve sanatkarları Odaları Birliği başkanı Muharrem Coşkun, "Buradan özellikle vatandaşlarımıza panik yapmamaları konusunda uyarıda bulunmak istiyorum her konuda Zonguldak ımız da bütün hem gıda maddelerinde olsun hem de diğer maddelerde olsun Şu topları var Bu konuda kesinlikle panik yapmalarına gerek yok bulamadıkları bir konu olursa ben yine söylüyorum Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği mize 257 72 97 numaralı telefonu arayabilirler her konuda kendilerine destek ve katkı da yapmaya hazırız" ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim