Merkez Ontemmuz Mahallesi Nene Hatun Sokak'ta oturan evli ve 2 çocuk babası 54 yaşındaki Hasan Erışık, 22, 23 Ağustos'ta şiddetli yağan yağmur sonrası mahallede bulunan  kanalizasyon künklerinin patlaması nedeniyle evini lağım sularının bastığını ifade etti. Zonguldak Belediyesi Zabıta ekipleri ise eve gelerek inceleme yaptıktan sonra sorunun bayramdan sonra çözüleceğini söylemekle yetindi. Vatandaş bayramı lağım içinde geçirecek!

Lağım suyu evin içine aktı...

Erışık, "22 23 Ağustos'ta meydana gelen şiddetli yağmur sonrasında evin içerisini aşırı şekilde lağım suyu basmıştır. O tarihlerde Karabük'te çocuklarımın yanında bulunuyordum. 30 Ağustos sabahı Zonguldak'a geri döndüm. Evin kapısını açtığımda evin lağım suları ile dolu olduğunu gördüm. Büyük panik yaşadım, o panikle birlikte mahalle muhtarına telefon açtım durumu izah ettim. Muhtar beni Zonguldak Belediyesi'ne yönlendirdi. Sonra Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nü aradım. Zabıta memuruna evin içerisine lağım bastığını ilettim. Durumu not aldığını konuyla ilgileneceklerini söylediler. Zonguldak belediyesinden ekipler geldi. Sadece bakmakla yetindiler. Belediyede personel eksikliğinden dolayı hasarın bayramdan sonra gidebileceğini söylediler.

Mahalledeki kanalizasyon borusunun patlamasından dolayı banyo ve mutfaktan sızan lağım suları evin bir çok noktasına kadar ulaşmış durumda. Her yağan şiddetli yağmur sonrasında aynı sorunu yaşamaktan bıktık. Yetkililere söylememize rağmen bu konuya bir çare bulamıyorlar. Biz mağduruz bu sorunun giderilmesini çözülmesini istiyoruz. Lağım suları yüzünden evin içerisinde sağlıklı bir şekilde oturup kalkamıyoruz. Belediye yetkililerinden mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim