Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığında; CHP'nin enerji ve altyapı projelerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Enis Berberoğlu, Gökhan Zeybek, Turan Aydoğan, İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve 24’üncü Dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'ninde aralarında bulunduğu CHP Ekonomi kurmayları,  Zonguldak'ta ekonomiyi değerlendirmek üzere Zonguldak'a geldi.

“ESNAFIMIZIN GELECEĞE DAİR ENDİŞELERİ VAR!”
Esnaf ziyareti sonrası değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak” Şu an da çarşıyı dolaştık, tabi kapanan iş yerleri var ama onun dışında bu pandeminin hararetinin yavaşlaması nedeni ile şu an da esnaf iş başında gözüküyor ancak gözlerine de baktığınız zaman geleceğe dönük bir takım endişeleri var. Çeşitli yerlerde esnafla yaptığımız görüşmelerde şunu görüyoruz; tekrar bir kapanma olması halinde bu esnafın bu işin altından kalkması mümkün değil. Süratle şu an da esnafa geçtiğimiz bu pandemi döneminde verilen borçların ertelenmesi gerekiyor, faizlerinin de silinmesi gerekiyor. Bütün dünya bunu yapıyor, bizim de bunu yapmamız lazım ki esnafımız hızla ayağa kalksın, yeniden iş güç yaratabilir hale gelsin.

Her şeyden önce kira stopajlarını kaldıracağız ama ondan daha önemlisi esnafın tüm işlerini halledecek tek bir bakanlık kuracağız adı da esnaf bakanlığı olacak ve bu esnaf bakanlığından, esnaf başka bir yere gitmeye ihtiyaç duymadan vergisini yatıracak, sigortasını ödeyecek, tüm meselelerini orada çözecek. Bu esnafların çok gerçekten büyük bir heyecanla istedikleri bir önlem

Editör: TE Bilisim