Corona virüs salgını esnafımızı zora soktu. Vatandaşların evlere kapanması nedeniyle Devrek’te cadde ve sokaklar boş kaldı. İşyerlerini açan esnaf da durumlarının daha da kötüye gitmesinden korkuyor.

    İşyerini açan esnaf Murat Çakar vatandaşların sokağa çıkmadığını belirterek,çıkanlarında işlerini görüp evlerine gittiğini, söyledi. Çakar, “Ay sonunda yüklü ödemelerimiz var daha şimdiden nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın kredi borçları, taksitleri var, halk sokağa çıkmayınca işlerimiz iyice kesildi. İçinden çıkılmaz bir hal alıyoruz. Hükümetin esnafımızı ayakta tutacak kararlar almasını bekliyoruz”diye konuştu.

     Devrek esnafı, İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında, kafe, kahvehane, kıraathane, eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren iş yerlerinin kapısına kilit vurdu. Devrek’te halka açık kafe ve eğlence mekanları olarak faaliyet gösteren iş yerleri, vatandaşları korumak ve koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla geçici süreyle kapatılmıştı.

    Devrek’te halkın en işlek cadde ve sokaklar boş kaldı. İşyerini açan esnafında keyfi yok. Korona Virisü tedbirleri kapsamında işyerlerinin kapatılması uygulamanın ne zaman sona ereceğini ve hükümetin kendileri için ne gibi önlemler alacağını merak ediyor.

Editör: TE Bilisim