Yapılandırmadan faydalanmak isteyen esnaflara çağrıda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu Zonguldak İl Müdürü Ergin Avcı;
“Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarını da kapsayan 7256 Sayılı ‘Yapılandırma Kanunu’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) onaylanarak yürürlüğe girdi.
Zonguldak SGK İl Müdürlüğü olarak borçlularımızın tamamına telefonla veya meslek odaları aracılığıyla ulaşmaya gayret ediyoruz. Ayrıca meslek odaları başkanlarını ziyaret ederek borçlulara ulaşmak için e-mail ya da mesaj göndererek borçlarını yapılandırma fırsatında faydalanmalarını istedik.
Yeniden yapılandırma düzenlemesiyle toplam borcun peşin ödenmesi halinde anapara hariç faizinin yüzde 90’ını, iki taksitte ödenen borçların ise yüzde 50 faizin tamamını siliyoruz. İdari para cezalarında da yüzde 50 otomatik olarak siliniyor. Son yapılan düzenlemeden faydalanmak için ciddi anlamda teveccühler var. Zonguldak genelinde işverenler bazında bugüne kadar 3410 yapılandırma müracaatı yapıldı. BAĞKUR kapsamında da yaklaşık 1458 yapılandırma müracaatını aldık. BAĞKUR’da ayrıca müracaat edilmesi halinde birim borçları silinebiliyor. BAĞKUR prim borçları nedeniyle emekli olamayan vatandaşlarımız borçlarını sildirerek emekli olma imkanından faydalanmalarını istiyoruz.
Yapılandırma sürecinin uzatılıp-uzatılmayacağı yönünde şuan itibariyle herhangi bir genelge bizlere ulaşmadı. Cumhurbaşkanımızın süreyi bir ay uzatma yetkisi var. Müracaatlar esas alınarak bu konu ilerleyen günlerde değerlendirilebilir. SGK İl Müdürlüğü olarak mesai saatleri 10.00-16.00 olmasına rağmen bizler 08.30-17.30 olarak yapılandırma müracaatlarını alıyoruz.” ifadesine yer verdi. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim