DİSK'in Eren Enerji'de 700 işçi ile örgütlenmesiyle başlayan ve EREN yönetiminin; "Sıkıntıdayız şimdi zamanı değil' yaklaşımıyla devam eden kriz devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Örgütlenmenin mimarlarından olduğu ileri sürülen Cumhuriyet Halk Partisi Muslu Belde Başkanı Okan Obuz DİSK üyeliğinden istifa ettiğini açıklayarak üye olan diğer arkadaşlarını sağ duyulu olmaya davet etti. Çalışanların işsiz kalması durumunda DISK'ın yetkisi olmadığı için kimsenin fazla yapacak bir şey olmadığını ifade eden Okan Obuz kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Obuz' örgütlenme sürecinin neden ertelenmesi gerektiğini anlatan paylaşımı başka kopmaları da beraberinde getiriyor.  EREN'de yaşanan krizle ilgili konuşan Türk-İş Zonguldak Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu da; "İş barışı bozulduktan sonra örgütlenmenin bir anlamı yok. Sendikal faaliyet yapıyoruz, üye kazanıyoruz diyerek arkadaşlarımızın sokağa atılmasına göz yumamayız" demişti.

İŞTE O PAYLAŞIM…

"Emeğin başkenti Karaelmas ve liman komitesi guruplarından maalesef atıldım ve günlerdir bir açıklama bekliyorum ne yazık ki yok. Sadece gülüyorum. Biz ki bu ana kadar eleştirilen yapının karşısında olduk ve maalesef koyunlaştık. Bölgemiz bize aitken maalesef çoban olamadık, ama görüyorum ki DİSK  gibi onurlu bir sendikanın yapısı altında örgütlenme mücadelesini ben çocukluğumdan hatırlıyorum ve gururla söylüyorum ki Belediyelerimiz DİSK gibi onurunu taşıdığımız bir sendikanın üyesi.  Ve bende şahsım olarak bu onurlu mücadelenin içinde olan bir belediyenin yapısı içinde olan ve yıllarca yöneticilik yapan bir babanın evladıyım.    

NEREDEYDİNİZ HEPİNİZ?

1 Mayıs'larda ve ulusal bayramlarda, DİSK'in maneviyatında kendimi geçmişimden gelen doğal üye olarak kabul ettim ve ben bunu gururla taşıyorum. Ama görüyorum ki şu anda bir çoban olma eğiliminde olan rüzgar ve Cumhuriyetini kurma eğilimi olanlar tarafından gruptan atıldım. Allah var sadece inançla gülümsüyorum.  Onurunu ve maneviyatını taşıdığım DİSK sendikal üyeliğinden, rüzgar ne tarafa esecek cesaretim ve sadece merakımdan dolayı üzülerek istifa ediyorum. İyi biliyorum ki sevgili ailem yanımda. Onurunu taşıdığım partim ve inandığım bölgemin Belediye Başkanları da yaşanacak doğruların yanında. Ben Muslu CHP Belde Başkanı olarak, partimin, belediye başkanımın ve mutlak halkımın iş, emek ve yaşamsal dayanıklılığının devamı noktasında aklın ve göreceliğinin sağlam karakter yapısında olacağına inanıyorum. Bir Muslulu olarak bölgeme insanıma ve halkıma sonsuz inanç içinde olduğumu belirtiyorum. Ülkemin içinde bulunduğu bu siyasal karışıklığı da göz önünde bulundurarak aklın ve bilimin ışığında tüm emekçi kardeşlerimi sağduyuya bekliyorum"

Editör: TE Bilisim