Zonguldak’ın sorunları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan  ile görüşen Avcı yapmış olduğu açıklamada; ”Öncelikle ifade etmeliyim ki; İlk İl başkanları toplantımız vesilesiyle gittiğim Ankara’da, şehrimiz Zonguldak adına üç günlük gayet verimli ve kıymetli çalışmalar yaptık. Fotoğrafların dilinden de anlaşılacağı üzere Sn. Cumhurbaşkanımız, basına açık genel toplantı sonrası kıymetli vakitlerinden bizlere oldukça değerli ve netice alınan zamanını ayırdı.
Görüşmemizde, Zonguldak’ taki teşkilat çalışmalarımızla alakalı kısa bir sunum yaptık. Devamla ilimizde yapımı devam eden, Devrek- Ereğli arasında yapılan, hayali uzun yıllara dayanan yoldaki çalışmamız hakkında, ayrıca Zonguldak- Devrek arası Bitüm alaşımlı sathi kaplama yolun geciktiği konusunda paylaşımda bulunduk. Konuşmamıza Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım beyefendiyi ve Ulaştırma Altyapı Bakanımız Sn. Adil Karaismailoğlu’ nu dahil ettiler. Yüklenici firmaya gerekli uyarının yapılması talimatını verdiler. 
Diğer yandan Belediyelerimizle ilgili, çok önemli bir mesele için yeni bir başlıkta görüşmemiz oldu. Konuyla ilgi Bakanımız Alparslan beyi çağırıp, kendisini talimatlandırdı ve memnun olacağımız adımlar yanımızda iken atıldı. 
Sadece Allah cc rızası için ve halkımızın duası için çıktığımız bu yolda Rabbim bizleri sizlere mahcup etmesin inşaAllah. Aksi halde bu makamlarda bir gün dahi fazladan durmak bizlere ağır bir yük olur, vebaldir taşıyamayız. 
Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve Zonguldak’ımız adına kalbi şükranlarımızı arz ediyorum.
En derin sevgi ve muhabbetlerimle, kalın sağlıcakla” dedi

Editör: TE Bilisim