Hacıbey Tanık’a ait Tanıklar Metal ilşe gizli ortağı CHP’den AKP’ye geçen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın OYAK Grubuna bağlı Ereğli Demir Çelik Fabrikaları (Erdemir)’de ki hurda vurgunu son sürat devam ediyor.
OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümgeneral Mehmet Taş ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral şirketin hurda işi ile ilgili yetkilisi olan Erdemir Grubu Yurt içi Hurda Alım Müdürü Bülent Bayraktar ve yardımcısı Umut Demircan ile Fabrika içerisindeki görevlilerine sözü geçmediği ileri sürüldü. Erdemir Grubu Yurt içi Hurda Alım Müdürü ile Fabrika içerisinde hurda alım ve satımlarında görevinde çalışanların adeta şebeke gibi çalıştığı iddialarına karşın yönetimin bugüne kadar sessiz kalması ise manidar bulundu.
Erdemir Fabrikalarının içinde hurda alım ve satımında tonajdan verilen malzeme yada alınan malzemeye kadar her kalemde usulsüzlüğün yaşandığı ileri sürülüyor. İddiaya göre, Hurdacı Hacıbey Tanık ve gizli ortağı olduğu ileri sürülen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın Fabrika içerisinde adeta şebeke oluşturdukları ve OYAK’ı zarara uğrattıkları söyleniyor. Erdemir’den hurda alırken kıymetli metallerin yok bahasına alındığı ve kantarda oyun oynandığı söyleniyor. Aynı şekilde Erdemir’e hurda satarken de aynı oyunun oynandığı ifade edilirken, geçmişte kömür işinde yaşana  büyük yolsuzluğun bu defa hurda üzerinden yapıldığı kaydedildi. 
Erdemir fabrikaları kantar oyunu yüzünden geçmişte milyon dolarlık yaşanan kömür vurgununun bir benzerinin hurda işinde de yaşandığı iddiaları karşısında OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Tümgeneral Mehmet Taş ve Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’nın neden sessiz kaldığı ise kamuoyunca merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim