KANTAR OYUNU SÜRÜYOR
Geçmişte kömür yolsuzluğuyla gündeme gelen Erdemir’de kantar vurgununun bu defada hurda alım ve satımında yapıldığı yönündeki ciddi iddialar sürüyor. Erdemir’in hurdasını alan ve kendi hurdasını satan Hacıbey Tanık’ın kantardaki görevlilerle anlaştığı ifade ediliyor. CHP’den AKP’ye geçen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş’ın bu yolsuzlukların ortaya çıkarmak isteyen Erdemir yöneticilerine baskı yaptığı da söyleniyor. Erdemir’de hurda yolsuzluğundaki rakamların milyon dolarları bulduğu ifade edilirken, Şirket içerisinde şebeke oluştuğu bize ulaşan bilgiler arasında. 
ERDEMİR YÖNETİMİ ACİZ
Adları silah kaçakçılığı, uyuşturucuyla anılan hurda firmalarına göz yumulması Erdemir yönetiminin acizliği olarak yorumlanıyor. Erdemir’e hurda veren iki firmadan birisi olan Hacıbey Tanık’a ait Tanıklar Metal’in rekabet koşulları oluşmadığı için kendi keyfiyetine göre fiyat ayarlaması yaptığı ve bu yolla da milyonlarca liralık vurgun yaptığı kaydedildi. 
Tanıklar Metal’in elindeki belgelerin aynısı kendilerinden olan hurda firmaları Erdemir’e bırakın teklif vermeyi kapısından dahi geçirilmiyor. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’in bu konuda Erdemir yönetimine söz geçiremediği ve üyelerini mağdur ettiği de söyleniyor. Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral’ın Fabrikadaki vurgunlara seyirci kalması ise sektör temsilcileri tarafından eleştiriliyor.
KARANLIK İLİŞKİLER VE İŞLER VAR
Hurda sektörü temsilcileri, Erdemir’de yaşanan olaylarının ardında karanlık işler olduğunu ifade ettiler. Silah kaçakçılığı ve uyuşturucu kullanımından sabıkalı olanları Erdemir gibi bir kurumu etkileri altına almalarına anlam veremediklerini söylediler. 
PİYASALARI DA BOZDULAR
Hacıbey Tanık’a ait Tanıklar Metal, Erdemir fabrikalarından aldığı maddi güçle sektördeki rakiplerini linç etme girişimine başladığı öğrenildi. Erdemir’den sağladığı rantla Hurda sektöründekilerin mal alımı ve sattığı yerlerle anlaşma yapmaya kalkan Hacıbey Tanık’ın arkasındaki gücünde gizli ortağı olduğu söylenen Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş olduğu iddia edilirken, Erdemir’i bu kadar zarara uğratan bu usulsüzlük ve yolsuzluğa kimin dur diyeceği ise merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim