BKM Müdürü Abdullah Bakır, Kapuz plajının denetlenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Bakır; "Zonguldak'ımızın özellikle Batı Karadeniz bölgesinde tek mavi bayraklı plajın, Kapuz plajı olması hem bizim hem de halk için çok önemlidir. Kapuz plajını bir dönem kimin işleteceği konusunda belirsizlik yaşanmıştı. Tabi bu süreçte bizim çalışmalarımız devam etti. Haziran ayında Kapuz plajını halka açmış olduk. İnşallah kazasız belasız bir sezon geçiririz. Plajımız mavi bayrak taşıdığı için Türkiye Çevre eğitim vakfı tarafından denetime girdi. Denetim olumlu geçti güzel geçti.

Bizim Kapuz plajı ile ilgili daha değişik projelerimiz var engelliler parkuru yapıp engeller için plajı kullanılabilir hale getireceğiz. Plajda hizmet veren personele teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan BKM çalışmalarını değerlendiren Bakır şunları söyledi; "Şu anda provalarımız devam ediyor. çünkü planlı çalışıp, üçün beşin planını daha önceden yapıyoruz. Üniversite yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerimizi resim, müzik, tiyatro bölümlerine hazırlıyoruz. İnşallah onlarda bu yetenek sınavlarından başarılı bir şekilde geçerler ve bizim gururumuz olurlar.

"500 ÖĞRENCİYİ YETENEK SINAVINA HAZIRLADIK"

Şu ana kadar yaklaşık 500 tane öğrencimiz üniversiteye yetenek sınavlarına hazırladık. Bunlar Dekorasyon, stilistlik, moda tasarımcılığı, müzik öğretmenliği, resim öğretmenliği, tiyatro,  drama, oyun yazarlığı gibi bölümleri kazanıp bizleri mutlu ettiler.

"BKM ARTIK BİZE DAR GELİYOR"

Yaz sezonundayız ve önümüzde 4 oyunumuz var bu 4 oyuna çalışıyoruz.

Ekim ayı için bir kaç şehirden turne teklifi aldık. Şu ana kadar 58 tane oyun sahneledik. BKM artık bize yetmiyor ve küçük geliyor. AKM den bu sene sahne alamadık çünkü protokolle beraber milli eğitime geçti. Milli Eğitim'de genelde organizasyonları okullara veriyor. Bu nedenle Belediye sinemasını Demir şirketler grubundan geri aldık. Bu bizim için çok önemli. Belediye sineması bizim için çok farklı bir yer tutuyor. Zonguldak halkı için çok önem arz ediyor. Herkesin orada mutlaka bir anısı vardır. Kültür Bakanlığı'na başvurduk ve Zonguldak belediye sineması için projelerimizin olduğunu anlattık. Sinema salonunu İncelemeye geldiler. Proje hazırlanıp çizilecek ve inşallah en kısa zamanda da hayata geçecek. Sinema salonunu bakıma alıp temizliğini yaptırdık. Oyuna gelen vatandaşlara belediye sinemasının yeniden halka hizmet vereceğini duyurduğumuzda Zonguldak halkı bu konuda çok sevinip mutlu oldu. Belediye sineması inşallah bir şehir tiyatrosunun yanı sıra çok amaçlı bir salon olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim