Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, EKPSS ile ilgili hala bir açıklama yapılmadığını söyleyerek, biran önce hükümetin bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak engellilerin içine rahatlatması gerektiğini vurguladı. Başkan Şirin ayrıca engellilerin Alo 182’de yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle rapor almakta sıkıntı çektiklerini ifade etti. 

‘EKPSS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, EKPSS ile ilgili açıklama beklediklerini söyleyerek, “Bilindiği gibi engelliler hazırlanarak her yıl girdiği EKPS  2021 yılına göre herhangi bir açıklama yapılmaması engelli arkadaşların beklentisini hayal kırıklığına uğratıyor. Şöyle ki her gün beni 15 20 engelli arkadaşımız telefonla arayarak EKPS ile ilgili sınav olup olmadığını soruyor. Bizde camia olarak bakanlığımızdan en kısa samanda açıklama yapılmasını bekliyoruz. Çünkü insanlar buna göre kendilerini hazırlayıp bu sınava girmeleri ve boş olan devlet dairelerine atanmayı istiyorlar. Bu sınav büyük ihtimal 2022 yılında yapılacak. Ancak ne olursa olsun bir açıklama yapılması engelli arkadaşları rahatlatacağına inanıyorum.” ifadesine yer verdi. 

‘ALO 182’DE YAŞANAN SIKINTI YAŞIYORLAR’

Engellilerin Alo 182’de yaşanan sıkıntı nedeniyle rapor alamadıklarını ifade eden Şirin, “Engelli arkadaşlarımız rapor için alo 182 aradıklarında şu tarihte alın dolu diye cevap alarak sıkıntı yaşıyorlar. Engelli raporları bu yıl sonu bitse de geçerli sayılıyorlar. Örnek verirsek ehliyet değirmek isteyen engelli arkadaşlar sıkıntı yaşıyorlar. İl Sağlık Müdürlüğünün bu konuyla ilgili çalışma yaparak bu sıkıntıları çözmesi gerek.” dedi. 
Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim