Tüketicilerin elektrik kesim tarihlerini bildirerek muhtarla birlikte tutanak hazırlamalarını belirten Topaloğlu “Ayrıca bu kesintilere bağlı voltaj yükselmesi veya sürekli gidip gelmesi sonucu elektronik cihazlarda yaşanan arızalar varsa bunları da Tüketicilerimiz 10 gün geçmeden talepte mutlaka bulunsunlar. Başkent Enerjisa bu talepleri karşılamadığı takdirde Tüketiciler belgeleriyle birlikte Başkent Enerjisa'ya başvurduklarını belgeleyerek Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirler” diye çağrıda bulundu.
Topaloğlu’nun açıklaması şöyle;
“İlimizde yaşanan yoğun kar nedeniyle uzun süreli elektrik enerjisi kesintileri yaşanmıştır. Bu kesintiler herhangi bir doğal afet sonrası değil, Çok önceden geleceği bilinen kar yağışı sonucu oluşmuştur. Kurumlar tedbir alırken en kötüsünü düşünerek tedbir almak zorundalar. Oysa bizde günü kurtarmaya sadece para kazanmaya yönelik hamleler yapılmaktadır.
Bu bağlamda uzun kesintiler sonrası evlerinde özelikle buzdolaplarında derin dondurucularda zarar gören Tüketicilerimiz ve esnafımız olmuştur. Bu tüketicilerimiz ve esnafımız 10 gün içinde uğradıkları zararın karşılanması için Başkent Enerji sa' ya başvurmalarını talep ediyoruz. Zaralarını tespit ederken zarar gören ürünler sıralanmalı güncel perakende fiyatlar üzerinden tespit edilmeli ve köy ya da mahalle muhtarları ile birlikte tutanak haline getirilmelidir. Kesinti tarihleri mutlaka belirtilmelidir.
Ayrıca bu kesintilere bağlı voltaj yükselmesi veya sürekli gidip gelmesi sonucu elektronik cihazlarda yaşanan arızalar varsa bunları da Tüketicilerimiz 10 gün geçmeden talepte mutlaka bulunsunlar.
Başkent Enerjisa bu talepleri karşılamadığı takdirde Tüketiciler belgeleriyle birlikte Başkent Enerjisa'ya başvurduklarını belgeleyerek Tüketici Hakem Heyetlerine başvurabilirler.”

Editör: TE Bilisim