Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği tarafından 'Meme Kanseri Farkındalık ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz şu ifadelere yer verdi; "Üniversite Hastanesi Meme kanseri Akciğer kanserinden sonra en tehlikeli ve ölümlerin en çok yaşandığı bir kanser türü. Dünyada 2 milyon 300 bin meme kanseri tanısı yapıldı. Dünyada meme kanseri tanısı konulan 7 milyon kadın yaşamına devam ediyor.
Türkiye'de 25 bin tanı bulunuyor. Hastaneye Batı Karadeniz Bölgesi'nden yıllık 1000 Meme kanseri teşhisi konuldu.
Zonguldak'ta yeni tanı konulan 287 kadın var. Meme kanseri orta ve düşük gelirli ülkelerde daha yoğun yaşanıyor. Kadınlar farkında ve güçlü olurlarsa tedavi daha kolay olur. Bütün kadınlar 25 yaşından sonra kendileri Meme kontrolü yapabilirler.“ şeklinde konuştu.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Batı Karadeniz Meme Hastalıkları Derneği tarafından 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' konulu program gerçekleşti. Hastanenin Başhekimlik binası girişinde bir bilgilendirme yapıldıktan sonra hastane personeline ve halka pandemi için üretilmiş ıslak mendiller dağıtıldı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Güldeniz Karadeniz şu sözlere değindi; "Üniversite Hastanesi Meme Tanı MerkeziTürkiye'nin en iyi merkezi. Meme kanseri Akciğer kanserinden sonra en tehlikeli ve ölümlerin en çok yaşandığı bir kanser türü. Dünyada 2 milyon 300 bin meme kanseri tanısı yapıldı. Dünyada meme kanseri tanısı konulan 7 milyon kadın yaşamına devam ediyor.
Türkiye'de 25 bin tanı bulunuyor. Hastaneye Batı Karadeniz Bölgesi'nden yıllık 1000 Meme kanseri teşhisi konuldu.
Zonguldak'ta yeni tanı konulan 287 kadın var. Meme kanseri orta ve düşük gelirli ülkelerde daha yoğun yaşanıyor. Kadınlar farkında ve güçlü olurlarsa tedavi daha kolay olur. “şeklinde konuştu. 


(Haber: Ekrem Açıkgöz)

Editör: TE Bilisim