MHP İl başkanı Hamdi Ayan, DİSK'in Eren Enerji'de örgütlenmesiyle başlayan gerilime ilişkin çok önemli çağrılarda bulundu. Ayan açıklamasında çalışanların ekonomik haklarının iyileştirilmesini hatırlatarak firmanın sıkıntılı bir dönemden geçtiğine vurgu yaptı.

İşte Ayan'ın sağduyu çağrısı;

 

"Milliyetçi Hareket Partisi olarak şehrimizde yaşanan olaylara seyirci kalmadan, uzlaşmacı ve yapıcı muhalefet görevimizi sürdürmekle beraber insanlarımızın huzur ve refahını, kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlayabilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 MHP var olduğu sürece, aziz milletimizin yegane umudu olmaya devam edecektir.  Yakın bir zamanda Eren Enerji bünyesinde çalışan arkadaşlarımız ile işveren arasında sendikalaşma nedeniyle  iplerin kopma noktasına geldiği süreçte sağduyu çağrısı yapmıştık. Hem çalışanlarımızla hem de işveren tarafıyla görüşmeler yaparak sürece katkı vermeye çalıştık.

İşverenden işçilerimizin maaşlarına zam yapmalarını ve yönetimin işçilerimizle iyi niyet çerçevesinde ilişkilerini sürdürmelerini talep ettik. Hemen ardından sayın Emir Eren ve Ahmet Eren'in çalışanlarla görüşerek olumlu mesafeler alındığını çalışanlarımızdan öğrendik. Bu sürecin peşini bırakmadan Çatalağzı ve Muslu beldelerimizi ziyaretlerimiz sırasında işçi arkadaşlarımız şahsımıza ve partimize bu süreçte yanlarında olduğumuzdan dolayı çok memnun olduklarını iletmişlerdir.

Aynı zamanda yeni talepler ortaya çıkmıştır. Buradan Eren Enerji üst yönetimine sesleniyorum. Zor şartlar altında faaliyetlerinizi sürdürmeye çalışıyorsunuz.  Maliyetlerin yükselmesinden dolayı mali sıkıntılar yaşadığınızı teknik elemanlardan öğrenmiş bulunmaktayım. Sevgi paylaştıkça büyür, bereket paylaştıkça çoğalır. Sosyal adalet içerisinde çalışanlar adına sizlerden isteğimiz şunlardır;

1) Çalışanlara sihri yakınlıklarına göre ölüm yardımı yapılmalıdır (yarım maaş)

2) Çalışanlara doğum yardımı yapılmalıdır (yarım maaş)

3) Çalışanlara evlenme yardımı yapılmalıdır (yarım maaş) bu taleplerin yerine getirilmesi çalışanlarımızı memnun edecektir. Huzurlu bir işyeri, huzurlu insanların olmasıyla doğru orantılıdır. MHP olarak şehrimize hizmet edenleri şehrimize çivi çakanları unutmayacağız. Unutturmayacağımızın da bilinmesini istirham ederiz."

 

Editör: TE Bilisim