SGK İl Müdürü Erkin Avcı, emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü tarafından yapılan son düzenlemeler hakkında bilgiler verdi.

Avcı, "Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son düzenlemeyle birlikte daha önce şahısların talebine bakılmaksızın emekli aylıkları ilk defa bağlanırken Denizbank şubelerinden ödenmekteydi.

"EMEKLİ MÜRACATINDA BULUNACAK EMEKLİ SİGORTALILARIN DİKKATİNE"

Yapılan son düzenleme ile emeklerimiz emekli olurken banka tercih hakkı yapma hakkı kazandırılmış oldu. Emeklerimiz emekli müracaatını verirken emekli formun içerisinde aylık almak istediği banka şubesi talebini kendi dolduracak doldurdukları banka şubesi üzerinden de aylıklarını ödeyeceğiz.

Kurumumuzda protokol yapmış olan bankalar da dahil olmuş oldu. Bu bankalar üzerinden ancak maaş ödeme imkanımız mevcut olacak. Eğer o alanı boş bırakırlar ise veya ödeme yapmamış olduğumuz bir banka tercih edilirse aylıkların tamamını ziraat bankası üzerinden ödemeye devam edeceğiz. Son yapılan düzenlemeye göre kurumumuz ile banka mağdur emekli için gelir ve maaş ödemeleri anlaşması yapmış olan, Ziraat bankası, halk bankası, Deniz bank, Ing bank, PTT, garanti bankası, Türkiye Ekonomi Bankası, İş Bankası, Vakıf Bank, Şeker Bank ve Akbank Şubeleri maaş ödemelerini adına kurumumuz ile protokol yapmış olan bankalardır. Emeklilerimiz emekli müracaatını yaparlar iken bu bankaların her biri kendilerine sağlamış oldukları imkanları değerlendirecek ve onun üstünden tercihlerini yapacaklar. Müdürlüğümüz içerisinde de bankaların sağlamış olduğu olanakları gösteren bir bölüm ayarlamayı düşünüyoruz. Artık zorunlu olaraktan Deniz bank üzerinden yapmakta olduğumuz aylık ödeme işlemleri 1 Ağustos 2017 itibariyle sona ermiş bulunuyor. Emekli müracaatında bulunacak olan emekli sigortalılarımıza önemle duyurulur" dedi.

 

Editör: TE Bilisim