Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ve Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Mesajında Ünal Demirtaş şunları ifade etti:

"1 Mayıs, işçilerin hak arama mücadelesinin sembolüdür. Alın teriyle çalışan, emeğiyle değer üreten, onuruyla helal para kazanan binlerce işçinin bayramıdır 1 Mayıs...

Tarlada, fabrikada, kamuda, hastanede, okulda, medyada yoksulluk sınırının altında ücretlerle çalıştırılan binlerce emekçinin bayramıdır 1 Mayıs !

Bu yıl da, işçiler, emek sömürüsünün durdurulmasını, ücretlerin enflasyonun altında kalmamasını, tüm taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini, iş cinayetlerinin önüne geçilmesi taleplerini bir kez daha dile getirecek,sendikal kazanımların ve kıdem tazminatının önemini hatırlatacak iktidara yüksek sesle..

1 Mayıs'ta sokaklarda, meydanlarda; Emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha haykıracağız!Yaşasın 1 Mayıs İşçi Bayramı!"

Kantarcı, 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajında şunları ifade etti;

"1 Mayıs tüm dünyada emekçiler tarafından birlik mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanıyor. Emeği en yüce değer olarak kabul eden Çaycuma Belediyesi, emekten yana uygulamalarıyla, çalışma barışını tam olarak sağlamış olmanın huzuruyla 1 Mayıs'ı karşılıyor. Kutlanmakta olan Emek ve Dayanışma Günü arifesinde, yetkili sendika ile imzaladığımız sosyal denge sözleşmesiyle memur çalışanlarımıza yeni haklar tanıdık. 300'ü aşkın çalışanımızın tüm haklarını zamanında eksiksiz olarak vermenin sevinci içindeyiz" dedi.

EMEK ÖRGÜTLERİ ÜZERİNDEKİ BASKI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Ülkedeki görünümün bunun tam tersi olduğunu söyleyen Kantarcı, "Emek örgütleri üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Başta grev hakkı olmak üzere tüm temel haklar ve özgürlükler OHAL bahane edilerek yok ediliyor. Personel kanununda değişiklikler yapılarak kamu emekçilerinin iş güvencesi ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Kıdem tazminatlarının yok edilmesine yönelik çalışmalarla tüm çalışanlar tedirgin ediliyor. Emekçilerin örgütlenme hürriyeti ortadan kaldırılıyor, sendikal faaliyetleri nedeniyle insanlar gözaltına alınıp tutuklanıyor. İşsizlik gibi iş kazalarında da büyük artışlar yaşanıyor" dedi.

1 MAYISLARI ÖZGÜRCE KUTLAYABİLMEK ÖNEMLİ

Kantarcı açıklamasını,  "Bu tablo durdurulmalı,  ülkenin huzuru için öncelikle iş barışı sağlanmalıdır. 1 Mayıs bu sorunların dile getirilip, en üst düzeyde tartışıldığı bir gündür. Hepimizin özlediği haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ortadan kalktığı bir ülkeyi kurmak, her şeyden önce emeğin hakkının verilmesiyle mümkündür.  Aydınlık ve yaşanabilir bir Türkiye için 1 Mayısları özgürce kutlayabilmek önemlidir. Bu duygularla,  geçmişte canları pahasına mücadele ederek 1 Mayıs'ı bayram yapanları rahmetle ve saygıyla anıyor, tüm emekçilerin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" diyerek bitirdi.

Editör: TE Bilisim