Zonguldak’ın şehir merkezinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) bir zamanlar kömür yıkama tesisi (lavuar) olarak kullandığı Lavuar Alanı yakınındaki aydınlatma direğine asılı bulunan Türk Bayrağı’nın içler acısı hali yürekleri dağlıyor haberimizin, İlimizde sadece uydudan yayın yapan Elmas TV’de yer almasıyla ayıp giderildi.
Uğur Mumcu Kavşağı ve Site Minibüs Durağı karşısında Şehit Hasan Bilgin Kan Alma Birimi’nin yakınındaki kaldırımın yanında yer alan aydınlatma direğinde asılı unutulduğu tahmin edilen
solmuş, kirli ve katlanmış Türk bayrağını görenlerin Elmas TV İhbar Hattı’nı bilgilendirmeleri üzerine, uydudan yayınlanan haberimizin ardından tepkiler çığ gibi büyümüştü.
Solmuş, kirli ve katlanmış ay yıldızlı bayrağın geçte olsa yerinden alınmasının doğru karar olduğunu anlatan bazı vatandaşlar, şöyle konuştu:
‘’Bir bayrağa sahip olmak inanın ki kolay değil, bayrağımız yaşamamızın ve sevincimizin övüncüdür.
Bayrak bağımsızlık sembolüdür, dalgalanmazsa millet bağımsız sayılmayacaktır. Biz bu bayrağımızın altında doğmuşuz, ben burada yaşadım, burada da öleceğim. Türk Bayrağı, göklerde dalgalanan sancaktır. O yüzdendir ki bayrağımızı bağrımıza basmalıyız, tertemiz mis kokulu muhafaza etmeliyiz. Ayıplarını gideren yetkililerin, bayrağımız konusunda hassas davranmalarını istiyoruz, bu konuda da Elmas TV’nin yayınının etkili olduğunu gördük. Elmas TV iyiki var, Elmas TV’de görevli herkese teşekkür eder, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah sizlerden razı olsun.’’

HABER-FOTOĞRAF-ORHAN AKYÜZ
KAMERA-EKREM AÇIKGÖZ

Editör: TE Bilisim