Antalya'da bir maden ocağında meydana gelen göçükte, Zonguldaklı işçiler Levent Korkmaz ve Esen Çavuş'un cansız bedenine ulaşıldı. Geride acı ve dram yüklü hikayeleri kaldı.

İşçilerden Levent Korkmaz, Çatalağzı'ndan ayrılmamak için uzun süre direndi. Zonguldak'te çeşitli alanlarda iş aradı. Ama olmadı. Kaçak maden ocaklarında çalışarak evini geçindirmeye çalıştı. Kimi zaman parasını alamadı kimi çalıştığı ocak bombalanarak imha edildi.

Garibandı. Atadan  babadan kalan bir şey yoktu. Köhne ve kötü bir evde kıt kanaat geçinmeye çalışıyordu. İş konsunda verilen sözlere kandı. Bekledi bekledi olmadı. Söz verenler, umut verenler birer birer sırt çeviriyordu. Hem maden sektöründe yaşanan sıkıntılar hem de kaçak ocaklara yönelik operasyonlar sonrasında gitmekten başka çaresi yoktu.

Eskiden bekardı ama artık bakması, okutması ve hastaneye götürmesi gereken üç çocuğu vardı. Başka kentlere gitmeye karar verilmişti ama yol parası bile yoktu. Bildiği en iyi iş madencilikti. Sonunda denkleştirip yola çıktı. Üç ay önce başlamıştı Antalya'daki işine. Herşey yolunda giderse eşini ve çocuklarını da alacaktı. Evlatlarının hasretiyle yaşıyordu.

Deneyimliydi. Gözü karaydı. Yine Zonguldak'tan tanıdığı Devrekli Esen Çavuş ile gözü kara dalıyorlardı madene. Cesurdular. Gözler onlardaydı. Zonguldaklı madencilerdi onlar. Ama olmadı. Maden göçtü yaşamlarını kaybettiler.

Esen Çavuş geride gözü yaşlı ana babasını Levent Korkmaz ise üç minik evladını ve çaresiz bir e bıraktı. Devlete, kurumlara çağrımız şu. Bu çocukların eğitim ve yaşam masraflarını üstlenin. Babaları garip geldi garip gitti. Onlar zaten boynu bükük. Bir de siz büktürmeyin.

Elmas TV olarak bu konunun takipçisi olacağız...

 

Editör: TE Bilisim