ÖZEL HABER

Zonguldak merkez Rat Mahallesi, yolların bozuk olmasından dolayı tozdan görünmez hale geldi.!

 Rat mahallesi sakinlerinden Nevzat Şişik, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e ateş püskürdü.

Şişik, "Buradan belediye başkanına sesleniyorum, oy zamanı buraya geliyor o zamanı geçtikten sonra bizim semtimize neden uğramıyor ? Yazık günah değil mi ?Biz burada çöplüğün içinde yaşıyoruz. Yolun tozlu olmasından dolayı evlere giremiyoruz, tozdan nefes alamıyoruz burası mikrop yuvası oldu. Her tarafa TOKİ yapılıyor. TOKİnin çalışması yüzünden de tozdan önümüzü göremiyoruz. Evde tozdan pislikten oturamaz hale geldik yemek yiyoruz yemeğin üzerine toz birikiyor.

Yollar oldu köstebek yuvası parçacıya mı çalışacağız, belediyeye mi çalışacağız, yoksa devlete mi ? Biz nerede yemek yiyeceğiz? Arabaların makası kırılır, direksiyonu kırılır. Yeter artık! Yazık değil mi bu halka? 4 Yaşındaki çocuk yolda yürürken tozun içinde boğuluyor. Belediye yıkamıyor, bu yollar TOKİ'nin mi ? TOKİ'nin ise TOKİ yıkasın! Yıkamıyorlarsa bassınlar cezayı...

Halk olarak burada yolu mu keselim? Biz yolu kestikten sonra TOKİ'nin arabası buradan yukarı çıkabilecek mi? Ne yapacaklar sanki öldürecek mi beni? Yazık günah ya kaç aydan beri burada çile çekiyoruz. Yağmur yağıyor çamur; hava açıyor tozun içinde yaşıyoruz.

Ben özellikle belediye başkanının buraya gelmesini görmesini istiyorum. Oy istemeye gelecek yarın bir gün, ne yüzle gelecek. Biz onu dürüst adam bildik oy verdik.! Ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim.

Çoluk çocuğumuzu kandırdılar, oy verdik ona, ben burada tozun toprağın içinde yaşıyorum. Çocuklara günah bize acımıyorsanız çocuklara acıyın" şeklinde konuştu.

"Dua mı ederiz yoksa Beddua mı"

Zonguldak Merkeze bağlı Rat Mahallesi Muhtarı Celil Demir ise, yolların bozuk olduğunu bir an önce asfalt gelmesini isterken, Yetkilileri yıllardır bu yolun yapılması için çok çaba sarf ettik ancak her nedense yolların tam yapılacağı zaman TOKİnin çalışmalara engel oldu iki, üç yıldır Rat yoluna kürek kurulmadı.
Asvalt yapılmasını bir anlamda hem istiyorum hemde istemiyorum neden TOKİ buralarda çalışma yaparken yapılan asfaltları yeniden bozacak.
Altarnatif bir yol olursa bu milleti sıkıntıdan kurtarıcaz.
Yollar yapılınca Dua mı ederiz yoksa beddua mı onuda zamanla göreceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim