Belediye çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini belirten Başkan Vural Kundakçıoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.
Yeni tip korona virüs nedeniyle işyerleri kapalı bulunan berber ve kuaför esnafına kira ve kumanya yardımında bulunduklarını belirten Kundakçıoğlu, ayrıca yol çalışmasını ise yıl sonuna kadar tamalanacağı müjdesini verdi. Vural Kundakçıoğlu Belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu.

KORONA VİRÜS'TEN BELDEMİZDE ÖLÜM HİÇ OLMADI ÇOK ŞÜKÜR 

Beyvuma da yeni tip korona virüs'ten Allah'a şükür bugüne kadar ölüm olayının yaşanmadığını ve korona virüs ile ilili alınması gereken tüm tedbirleri Beycuma'da aldıklarını belirten Başkan Vural Kundakçıoğlu, şunları ifade etti:
"Yeni tip Korona virüs (Kovit 19) Türkiye'de Mart 11'de ortaya çıktıktan sonra Türkiye ve ilimiz genelinde uygulanan tüm uygulama ve önlemleri beldemizde de yaptık. Belediye olarak 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı getirildiği dönemde belediyede bir ekip oluşturup 65 yaş üstü vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olduk. Anonslarla sürekli vatandaşlarımızı uyardık. Korona virüs vaka sayısı da beldemize çok yüksek olmadığı ölüm hiç olmadı çok şükür. İnşallah bundan sonra da olmaz. Zaten vaka sayısı Türkiye genelinde ve ilimizde de azalmaya başladı. İnşallah en az hasarla bu dönemi atlatmak istiyoruz. Beycuma kurallara uyuyor ve belde sakinlerimiz uyumaya devam edecekler. İnşallah bayramdan sonra daha güzel haberler duymak istiyoruz, vaka sayıların azaldığı, ölümlerin olmadığı bir dönemi inşallah bayramdan sonra hedefliyoruz. Beldemizde de vatandaşlarımıza biraz daha sabır göstermelerini istiyoruz"

BERBER VE KAHVEHANE ESNAFINI KİRA VE KUMANYA YARDIMINDA BULUNDUK

Berber ve kahvehane esnafına kira ve kumanya yardımında bulunduklarını belirten Başkan Kundakçıoğlu, "Özellikle esnaf arkadaşlarımız var; kahvehane ve berberler, onlara destek verdik kumanya desteği verdik, kiralarında destek verdik kimseyi mağdur etmemek için elimizden geleni yaptık açıkçası, ama tabii ister istemez bu Corona virüs salgını tabii ki belediyemizi de etkiledi bazı yatırımlar noktasında. ama bayramdan sonra bakacağız önümüze tekrar yeniden bir planlama yapıp bu yılı da iyi bir çalışma dönemine bitirmeyi hedefliyoruz açıkçası" şeklinde konuştu.

CEZAEVLERİNİN İLAÇLANMASI VE DEZENFEKTE EDİMLMESİ KONUSNDA YARDIMCI OLDUK

Beycuma'da bulunan açık ve kapalı cezaevlerin ilaçlanması ve dezenfekte edilmesi konusunda belediye olarak yardımcı olduklarını belirten Başkan Vural Kundakçıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:
"Kapalı cezaevi ve açık ceza evinde biliyorsunuz tahliyeler var. infaz yasası çıktıktan sonra planlı bir şekilde açık cezaevi komple izine gönderildi şu anda kapalı cezaevinde ise planlı bir şekilde gruplar halinde tahliyeler yapılıyor. Yine bu Korona virüs kurallarına uygun bir şekilde şu anda bir problem de yok artık izinleri bittikten sonra tekrar beldemize açık cezaevine gelecek arkadaşlarımız var. açık cezaevinin ilaçlanması dezenfektan konusunda sürekli belediye olarak yardımcı olduk herhangi bir sıkıntı yaşamadık." 

ELEKTRİK ENERJİ HATLARI YERALTINA ALINIYOR

Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, beldede elektrik enerji hatların yer altına alınası çalışmalarını başladığını belirtti. Başkan Kundakçıoğlu, "Şu anda Enerji-Sa'nın belde merkezimizde elektriği yer altına alma çalışması başladı bu da devam ediyor. Bizim belediye olarak hizmette aksaklığımız kesinlikle olmadı." ifadesini kullandı.

YOL ÇALIŞMASI BU YIL BİTECEK

Beycuma'daki yol çalışması hakkında bilgi ver Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, şunları söyledi:
"Belediyeye çalışmalar her zaman devam etti, onlar da bir aksaklık olmadı. aynı zamanda biliyorsunuz Beycuma yol çalışması devam ediyor. Beycuma'yı ana karayolunda bağlayan yol çalışması devam ediyor. Müteahhitle yaptığımız görüşmelerde Bu yıl sonu bitirmek hedefleniyor. tabii bazen arazi şartlarından dolayı projede kolay geçecek yerin biraz daha zorlaştığını hesaplarsak ancak müteahhitin en son görüşmemizde söylediği Bu yıl içinde bitirmeyi hedefliyor. müteahhit de iyi çalışıyor şu anda bir sıkıntı yok  zaten 2 kilometrelik kısmı açtılar,şimdi Beycuma merkezden yaklaşık 1 kilometrelik kısmında vardı çalışma, orası da bitmek üzere orası açılacak. ondan sonra 2 ile 1 arasında çalışmaya başlanacak İnşallah bu yıl bitirecekler."

Editör: TE Bilisim