İyi Parti Meclis Üyesi Vahdettin Velioğlu, İsrail’in Filistin halkına yaptığını haince saldırıları kınadıklarını belirterek, “İsrail’in arife günü başlattığı çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına  ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırıları kınıyoruz” dedi.

İşte Millet İtfak’ın o açıklaması;

‘Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa ve çevresinde İsrail’in arife günü başlattığı çocuklar ve kadınlar dahil çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına  ve hayatını kaybetmesine sebep olan menfur saldırılarımı kınıyoruz.

Bayram günlerinde sürdürülen  ve Gazze’ye Gazze’ye yöneltilen saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Olaylar sonucu yaralanan  ve yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. İsrail bu saldırıları en kutsal hak olan yaşam hakkının ihlalidir.Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları toprakları el konulmasını hedefleyen bu saldırılar orantısız güç kullanarak hukuk dışı oldu bitti yaratmaya yöneliktir.

İsrail’in bu gayri insanı saldırıları şiddetle kınıyor Birleşmiş Milletlerin (BM) saldırıların durudurulması için ulusları hukuk ve temel insan hakları hukuku çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz.


Kudüs ve Gazze de son bir haftadır devam eden İstail saldırganlığı BM kararlarına aykırı şekilde sürdürülen işgalin ve hukuk tanımazlığın geldiği son aşamayı ibretle gözler önüne sermektedir.Filistin topraklarında bu suçlardan dolayı İsrailin hesap vermesi suçların sorumlularınının tespit edilerek yargılanması ve cezalandırılması için uluslarası toplumun birlikte hareket etme zamanı gelmiştir. Bu çerçevede Uluslarası Ceza Mahkemesi’nin ivedilikle hareketine geçmesini talep ediyor bu maksatla insana ve yaşam hakkına saygı duyan herkesi sorumluluk üstlenmeye çağrıyoruz.

Artık İsrail’e karşı net güçlü ve etkili alınması şarttır.Zonguldak Belediye Meclisinin Millet ittifakı Meclis üyeleri olarak İsraill’in saldırganlığını ve Filistin halkına yaptığı zulmün karşısında durmaya Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük adalet hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya  devam edeceğimizi beyan ederiz.’dedi

Editör: TE Bilisim