Eğitim-İş Çaycuma Temsilciliğince verilen yemeğe; Eğitim-İş Sendikası Onursal Başkanı Metin Kaveci, Bartın Eğitim-İş Sendika Şube Başkanı Fikret Yılmaz, Çaycuma ADD yönetim kurulu üyeleri,Selüloz-İş yönetim kurulu üyesi, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Eğitim-İş Çaycuma Temsilcisi Cem Atasun Bayraktar, yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; “ Bildiğiniz üzere, Eğitim-İş sendikamızın genel merkezinin yönetim kurulumuza verdiği yetkiyle 14 Ekim 2021 tarihinde sendikamızdaki görevlerimize başladık. Bu kısa zaman dilimi içerisinde sendikamıza 10 yeni üye kazandırdık. Yeni üyelerimiz sendikamızın onurlu mücadelesini ve duruşunu görerek, bu tutumumuzu bilerek aramıza katıldılar. Eğitim-İş sendikamızı tercih ederek bize güç kazandırdılar. Bu bağlamda huzurlarınızda kendilerine çok teşekkür eder, sonsuz saygılarımı sunarım. Hem sendikamız adına hem de yeni üyelerimiz adına, bu çabalarımızın her iki tarafa da hayırlar getirmesini temenni ederim.

Değerli yol arkadaşlarım; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi: “Az zamanda çok işler başardık, daha az zamanda daha çok işler başaracağız.”
Yolumuz, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Bizler Mustafa Kemal’in öğretmenleriyiz. Onun açtığı yolda, gösterdiği hedefe; sarsılmadan, engellere aldırmadan, yılmadan, onurumuzla ve mücadelemizle ilerleyeceğiz. Geleceğimize yön verebilmek için güçlü olmamız elzemdir. Bu nedenle, her birinizden samimi olduğunuz, tanıdığınız, eşinizi, dostlarınızı, arkadaşlarınızı sendikamıza üye olmaya davet etmenizi rica ediyorum. Davetinize karşılık gelmeyebilir. Sakın ola üzülmeyin, arkadaşlarınıza, dostlarınıza darılmayın, bizler gönülleri kazanmaya azmettik. Bizler küsmeyeceğiz, bizler ülkemizin aydınlık geleceğini düşünen birer fert olarak yılmadan onurumuzla mücadeleye etmeye devam edeceğiz. Bizim için her şeyden öte bir yol var. O yolda, her ne şartta olursa olsun, insanların gönüllerini kazanmak, çalışmak ve başarmaktan başka bir şey değildir.
Eğitim-İş sendikası olarak, haklı taleplerimizi aramızda bulunan değerli basın mensupları aracılığı ile burada yeniden dile getirmek istiyoruz:
-Yurt genelinde yaşanan ekonomik krize bağlı olarak tüm eğitim emekçilerinin ücretleri acilen iyileştirilmelidir.
-Kamuda sözleşmeli istihdamdan derhal vazgeçilmeli, her ne adla olursa olsun, 4/B ya da başka tür adlarla istihdam edilen tüm sözleşmeli emekçiler derhal kadroya geçirilmelidir.
-Vergi dilimleri %15 ile sabitlenmelidir.
-3600 ek gösterge kamudaki tüm emekçiler için hızla çıkarılmalıdır.
-Uzman öğretmenlik adaletsizliği giderilmelidir.
-Eğitim öğretime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında olmalı ve tüm eğitim emekçilerini kapsamalıdır.
-Her branş ve kademedeki öğretmenlerin maaş karşılığı ders okutma zorunluluğu 15 saat olmalıdır.
-Eğitim emekçilerinin maaşları yüzdelik dilimlerle ve TÜİK verilerine göre değil, meslek onuruna yaraşır şekilde bir toplu sözleşme ile belirlenmelidir.

Değerli öğretmenlerim; 1965 yılında “Türkiye Öğretmenler Sendikasını” kurarak ilk genel başkanlığını yapan, öncümüz, aydın insan Fakir Baykurt’un da ifade ettiği gibi: “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir.”
Bizlerde, elbette yalvarmayacak, boyun eğmeyecek, el açmayacağız. Fakat, elbette ders vermeye devam edeceğiz.
Gelecek; Eğitim ve Bilim İş Görenleri sendikasınındır,
Gelecek; Eğitim ve Bilim İş Görenleri sendikası üyelerinindir,
Gelecek; Eğitim ve Bilim İş Görenleri sendikasına üye olmak isteyenlerindir,
Gelecek bizim ve geleceği bizler aydınlatacağız.
Yaşasın Eğitim-İş, yaşasın örgütlü ve onurlu mücadelemiz ” dedi. 
Önceki Eğitim-İş Sendikası i
lçe temsilcisi Olcay Özyurt'da konuşma yaptı.

Sendikaya yeni üye olan Meral Kurnaz, Funda Zeynep Okumuş, Hakan Başoğlu, Gökalp Nuri Dilek ve Mehmet Girgin’ e Başkan Bayraktar tarafından hediyeleri takdim edildi. Ayrıca emekli öğretmen Gülsen Başar ve Olcay Özyurt' a plaket takdim edildi. Eğlenceli geçen gece hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim