FİYAT FARKI UÇURUM!
Zonguldak Belediyesi, TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle yapılan Elmas Park alışveriş merkezinde en küçük dükkanın 1.5 Milyon TL’ye satılacağı öğrenilirken aynı metrekareye sahip Kdz. Ereğli Ay City Avm’de bir dükkanın fiyatı 525 Bin TL’den alıcı bekliyor. 
Zonguldak Acılık mevkiinden daha kalabalık bir merkezde bulunan Kdz. Ereğli Ay City Avm’de  bir dükkan fiyatı 525 Bin TL’den alıcı beklerken, Elmas Park’ta fiyatların 3 katı olması  dikkatlerden kaçmazken tepkilere de neden oluyor.  
ZONGULDAK BELEDİYESİ ZARARA MI UĞRATILDI?
Zonguldak Belediyesi, TOKİ ve Emlak Konut iş birliğiyle yarı yarıya ortak yapılan bir projeden Zonguldak Belediyesi %50 olan hakkından 32 Milyon TL karşılığında vazgeçerken, eğer vazgeçmeseydi 100 Milyon TL gibi bir kar yapacağı belirtildi. Zonguldak Belediyesi bu projede %70 gibi bir oranla zarara uğratıldığı iddia edilirken, Zonguldak Belediyesi 32 Milyon TL karşılığında haklarından hangi bilirkişi raporuna göre vazgeçtiği merak konusu oldu. Ben yaptın oldu mantığı ile 32 Milyon karşılığında bu haklardan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın Belediye adına nasıl vazgeçtiği ise yine merak edilen konular arasında yerini aldı.
KÖPRÜ ALTI ESNAFI YER İSTİYOR!
Zonguldak'ta yıllardır vatandaşlara hizmet veren köprü altı esnafı yıkım kararına tepkili. Seçim öncesi Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın biz yıkmaya değil yapmaya geliyoruz sözüyle belediye başkanı olduğunu ifade eden esnaflar kendilerinin mağdur edilmemesini belediyenin esnaflara yer göstermesini istedi. Elmas Park'ta 2 milyon 3 milyona köprü altı esnafına yer satıldığını söyleyen esnaflar "Biz başkanımızdan yer istiyoruz. Esnaflar olarak mağdur edilmek istemiyoruz. Hepimizin çoluğu çocuğu var. 2 milyona 3 milyona kimse oradan yer alamaz. Yıllardır burada esnaflık yapıyoruz yer göstermeden çıkın diyorlar. Biz esnaf olarak bu anlayışı kabul etmiyoruz. Burada mağdur olan 90 tane dükkan var. Biz köprü yıkılmasın demiyoruz. Tabi ki yıkılsın ama esnaflar mağdur edilmesin" dedi.

Editör: TE Bilisim