Bülent Ecevit Üniversitesi eğitimin kalitesini artırmak için laboratuvar yatırımları yapmaya devam ediyor. Son beş yılda güncellediği ve yeni yaptığı laboratuvarların sayısı 165'e ulaşan üniversitede Meslek Yüksekokullarında açılan yeni programlar için Meslek yüksekokullarının tümünde yeni laboratuvarları kurmak için 1 milyon TL bütçe ayrıldı.
Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Varım Numanoğlu ve tüm Meslek Yüksekokul müdürleri katıldı. Yeni açılan programların ihtiyaçlarının ve mevcut laboratuvarlardan güncellenmesi gerekenlerin belirlendiği toplantıda laboratuvarlar için 1 Milyon TL bütçe ayrıldı.
Buna göre Alaplı Meslek Yüksekokulunun Makine ve Metalürji programlarının laboratuvarları yenilecek; Çaycuma Meslek Yüksekokulu Mobilya ve Dekorasyon Programı laboratuvarı yenilenecek ve ilk defa öğrenci alacak olan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı için simülatör alınacak; Gökçebey Mehmet Mithat Çanakçı Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar programı atölyeleri yenilenecek; Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun tüm laboratuvarları yenilenecek; yeni kurulan Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulunun öğrenci alacak dört programının tüm laboratuvarları kurulacak.
Yine aynı destek kapsamında Zonguldak Meslek Yüksekokulunun mevcut laboratuvarları yenilenecek; Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Programının mevcut laboratuvarlarının kapasitesi artırılacak, ayrıca önümüzdeki dönem ilk defa öğrenci alacak Bilgisayar Teknolojisi Programına yeni laboratuvarlar kurulacak; ve Devrek Meslek Yüksekokuluna önümüzdeki dönem ilk defa öğrenci alacak olan Çağrı Merkezi ve İnternet Ağ ve teknolojileri programlarının tüm laboratuvarları kurulacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: "Bülent Ecevit Üniversitesi olarak tüm kampüslerimizde kalite odaklı büyümemize devam ediyoruz. Eğitim kapasitesini artırırken eğitim altyapısını da ihmal etmiyoruz. Son beş yılda ön lisans, lisan ve lisansüstü eğitim için bir taraftan mevcut laboratuvarların donanım ihtiyacını güncellerken çok sayıda yeni laboratuvarı da hizmete aldık. Şu anda tüm kampüslerimizde 165 laboratuvara ulaşmış olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Özellikle mesleki eğitim açısından büyük öneme sahip olan Meslek Yüksekokullarımıza özel destek sağlamaktayız. Ülkemizin nitelikli, mesleğinin gerektirdiği bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip Meslek Yüksekokulu mezunlarına çok ihtiyacı var. Biz de Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin mezun olmadan bu donanıma sahip olmaları açısından büyük öneme sahip laboratuvar alt yapısını her yıl güçlendirmekteyiz. Şu anda eğitim altyapısı açısından çok iyi durumda olmalarına rağmen teknolojideki değişimleri göz önünde bulundurarak her yıl buradaki laboratuvarlarımızı güncelliyoruz. Ayrıca yeni kurulan ve ilk defa öğrenci alacak olan programlarımızın laboratuvar altyapısını da öğrenci gelmeden şimdiden tamamlayacağız. Bu süreçleri başarıyla takip eden ve yöneten tüm Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz kutluyor, laboratuvarların hayırlı olmasını diliyorum."

Editör: TE Bilisim