Çöp kamyonu kiralama ihalesine 6 firma katıldı. 33 ay süreli Çevre Temizliği İşi için (sürücü operatör ve yardımcı personel belediye personel şirketi tarafından karşılanacak) olan 24 araç ve iş makinası kiralama hizmet alım işinin ihalesi yapılacak.
Firmalar tarafından verilen teklifler söyle:
Elmaslar: 22 milyon 69 bin 146 lira
İzmir Ege Turizm: 21 milyon 992 bin 58 lira
06 Antika Turizm: 22 milyon 945 bin 804 lira
Özener: 22 milyon 737 bin lira
Serkan Uzun ihaleden çekildi. Araçları temin edemeyeceğini beyan etti.
Serkan Uzun teşekkür mektubunda: "İstediğiniz aracı ülkemizde bulamayacağınızdan, ihale şeffaflık içinde de olsa biz ihaleye katılamıyoruz" dedi.
İhale de teklif yerine teşekkür mektubu veren Serkan Uzun, İhale sonunda Elmas TV mikrofonlarına çarpıcı açıklamada bulundu.
Uzun yaptığı açıklamada: "İhaleye katıldık fakat bu ihale de bulunması çok zor olan standart dışı araçlar istendiğinden ihaleye teklif veremedim. Teklif verirsem doğal olarak yasaklı duruma düşerim. Zonguldak'a bu kadar özellikli araç niye istendi anlamış değilim. Cumhurbaşkanımız bile ülkemizin dar bir boğazdan geçtiğini söylüyor. Bu kadar boşa verilecek paraları anlamıyorum. Bu dönemde bu ihale 16 milyon olması gerekirdi. Yine 22 milyona gitti. Ben elimden geleni yaptım, ancak bu kadar olabildi. İhale hak edene verilsin, ama Zonguldak'ın parası böyle şeylerle dışarıya aktarılmasın. 3 tane damperli kamyonla Zonguldak'ın neresini temizleyeceksiniz? Yolumuz yok, önce yolları yapsınlar."

Editör: TE Bilisim