Zonguldak'ta il genelinde 279 okulda 14 bin 354 öğrencinin yüz yüze eğitimi başladığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun şu ifadelere yer verdi; "Öğrencilerimiz ve biz çok mutluyuz. Bu sabah Tasmacı köyünde ilkokulun Zonguldak'ta kar eğitimi başlamasında öğrencilerimizle birlikteydik köyde 30 santim kar olmasına rağmen öğrencilerin tamamı okula geldi.” ifadesine yer verdi. 

Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun'un açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "15 Şubat 2021 tarihinde 100 yüze eğitime geçmeyi planlıyorduk ama kar yağışı nedeniyle bir hafta gecikmeli de olsa okulların açılmasına seviniyoruz. İlimizde 279 okulumuzda 14.354 öğrenci ile eğitime başlamış bulunmaktayız. Bizlerde bu sabah Tasmacı köyünde okulun açılışına giderek öğrencilerimizi ziyaret ettik ve mutluluklarına şahit ettik. Öğrencilerimiz okullarını çok özlemişler. Şu anda köyde kar olmasına rağmen tüm Öğrencilerimizin okulda olduğunu gördük. Bizlerde eğitim camiası olarak öğretmenlerimiz ve Öğrencilerimiz en iyi eğitimin verilmesi için gayret gösteriyoruz.
Bu süreçte yine uzaktan eğitime ara vermeden devamını sağlayacağız. 1 Mart’tan itibaren değişik kademelerde okulumuzun açılmasını planlıyoruz.
İl Hıfzıssıhha Kurulu'muzun kararlarına göre hareket edeceğiz. Önce sağlık ve hijyen diyoruz. Risk varsa biz yokuz. Şu an en önem verdiğimiz konu çocuklarımızın 100 yüze eğitime kavuşmuş olmasıdır.
Onun için velilerimiz ve vatandaşlarımızdan hijyen kurallarına uymalarını ve rehavete kapılmamalarını talep ediyoruz.
Buradan tüm öğretmenlerimizin gayretli başarıları için tekrar teşekkür ediyorum.
Yoğun bir tempoda öğrencilerimize eğitim veriyorlar, uzaktan eğitim de erişim olarak, il olarak iyi bir konumdayız. Hayır severlerimizin ve devletimizin bağışladığı tabletlerle eğitimde başarı sağladık.
Bu süreci daha iyi yönetmeye çalışacağız. Ben destek olan tüm velilerimize, öğretmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum”

İlimizdeki yoğun kar yağışının getirdiği muhtemel risklerden dolayı ülkemiz geneline göre; yüz yüze eğitime başlayacak okullarda 1 hafta gecikmeli de olsa bugün itibariyle köy ve beldeler, seyrek nüfuslu yerlerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN, Tasmacı İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerimizin ilk dersine konuk oldu.

Aylar sonra öğrencilerimizi okullarında sınıf ortamında ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müdürümüz, yüz yüze eğitimin bundan sonraki süreçte devam edebilmesi için Covid 19 kapsamında alınan tedbirlere titizlikle riayet edilmesi gerektiğini belirtti ve bu konuda tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerimizden "söz.” şeklinde konuştu. 


Haber: Ekrem Açıkgöz

Editör: TE Bilisim