Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, Elmas TV de yayınlanan Derin Kulis programının canlı yayın konuğu oldu. İl Başkanı Erol Cevdet Akgün ve Hüseyin Çakmakoğlu’nun sorularını yanıtladı. 

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, yerel siyasetten genel siyasete soruları içtenlikle cevapladı. Zonguldak’ta 4 yılda yapılan yapılmayan çalışmalarla ilgili konuşan başkan Erol, belediye yönetiminin teknik alt yapısının olmadığını ifade ederek, “Zonguldak belediye başkanımız kendi bildiği kadarıyla kendi vizyonu kadar bir hizmet vermeye çalışıyor. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Bununla birlikte yapılması gerekenlerin yapılmadığını görüyoruz. Kişisel becerilerle koskoca Zonguldak yönetilemez. Bazı sıkıntılar var bunları biz sıklıkla dile getiriyoruz. Örneğin belediyenin bir borcu var. En son 500 milyon civarındaydı. Bu borcun azaltılması ile ilgili kaynak mı bulunması gerekiyor yani Zonguldak belediyesi yönetiminin kendi oluşturduğu bir proje şu ana kadar yok. Zonguldak Belediye Başkanı ve yönetimi diyor ki biz bu Fevkani Köprüsü’nü buradan kaldıracağız. Yerine ne koyacaksınızın net bir cevabı yok. Ortada bir şey yok. Sadece bir sunum yapıldı o kadar biz bunu kabul etmiyoruz. Biz teknik insanlarız yani bizim önümüze konulacak bir materyalin teknik alt yapısının alt yapısının olması gerekiyor. Ben Zonguldak Belediyesi yönetiminin teknik alt yapısının olmadığına inanıyorum. TOKİ Sahil Projesi yaptı. Bu proje bitti görünüyor.  Bu saatte gidelim oradaki sokak aydınlatmalarının yanmadığını göreceksiniz. Bunun neden yanmadığını sorduğunuzda ise teslimatının yapıldığı söyleniyor. Biz Saadet Partisi olarak bunu kabul etmiyoruz” dedi.  

Mahallelerde hizmet yok
Mahallerde yol sorunlarının olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, “Zonguldak’ın 19 mahallesi var. Mahallelerde yollarda kaldırımlarda sorunlar var. Yol işgalleri devam ediyor. Düzgün kavşak uygulamaları yapılmıyor. Çarşamba ve Cumartesi günleri Pazar var. Orada inanılmaz bir kalabalık var. Trafik orada çok sıkışıyor ama bir çözüm yapılmıyor. Çünkü işleri var. İşleri önümüzdeki seçimi kazanmak. Millete hizmete etmek, halkın sıkıntıları, sosyal devlet ve sağlık sistemi yok. Biz bunu kabul etmiyoruz. Belediyenin kaynak oluşturması lazım. Önce hangi noktalarda israflarımız var neler yapabiliriz buna bakacak. Türkiye’nin gelir gider dengesi bozuk eskisi gibi belediyelere para aktarılmıyor. Belediye yönetimi ilk olarak nasıl kaynak sağlarım diye hesaplama yapacak. Bunu yapamayan bir belediye yönetimi başarılı olamaz. Borçlu noktada hizmet yapamazsınız.  Biz yapılanlara teşekkür ediyor ve alkışlıyoruz ama eksik noktasında yapılmayanları da eleştiriyoruz. Cami yapıldı mı evet. Sahil yapıldı mı evet lauvar alanı kaldı öyle. Burada yapılan 3- 5 tane gösterebileceğimiz şey var. Bunlarda devlet katkısı ile yapıldı. Allah razı olsun” dedi. 

Ev fiyatları çok yüksek 
Emeklinin ev alacak durumu olmadığını ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, “Zonguldak, Kozlu ve Kilimli’de TOKİ projesi yapılmıyor. Bugün 75 metrekare bir dairenin fiyatı 1 milyonun üstünde bu fiyatlarla halkımızın ev sahibi olması çok çok azaldı. 13 milyon emeklimiz var. Birçoğu asgari ücretin altında maaş alıyor. Hükümet 5 bin 500 TL asgari ücret veriyor. Emeklisine 3 bin 500 TL maaş veriyor. Bu fiyatlarla halkın ev alması çok ama çok zor” şeklinde konuştu. 


500 bin öğrenci parasızlıktan eğitimi bırakmış
Türkiye’de son yıllarda ev genci diye bir kavram oluştuğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, “Saadet partisi olarak genel merkezimizde bunlarla ilgilenen bir ekip var. Türkiye genelinde geçen sene 500 bin öğrenci parasızlıktan eğitimi bırakmış, 15 -24 yaş arasındaki 3 milyon 700 bin ne eğitim görüyor nede çalışıyor. Türkiye’de yüzde 27 oranında üniversiteyi bitirmiş, askerliğini bitirmiş ev genci diye bir kavram oluştu. Bu genç mühendis odur budur şudur. Yüzde 27 oranında gençler evde duruyor. Bugün bu insanın her gün ailesinden para alıp çarşıya inemediği için evde duruyor. Bugün bu hale düşüren yönetimin bundan utanması lazım”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin kötü bir sistem olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol“Biz 6 adet partiyiz. Hepsi farklı farklı. Bugün AK Partinin ortağı olmuş olan partilerde onlar gibi düşünmüyorlar. Sonuçta siyaset uzlaşı sanatıdır. Bir konsensus sağlanması gerekiyor. Siyaset konuşma, anlaşma dinleme sanatıdır. Bizim amacımız milletimizin bütünlüğü korumak, milletimizin refahı için, adaletli bir sisteme kavuşmamız için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz. Hedefimiz bu büyük Türkiye Cumhurbaşkanlığı sisteminin kötü bir sistem olduğunu düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ülkeyi yönetmek için iktidar olmak için yüzde 50+1 gerekiyor. Hiçbir parti bu oranı tek başına geçemiyor.  Bugün AK Parti başka partilerle konsensus sağlıyor ve seçim ittifakı yapıyor. Biz Türkiye’de seçilecek Cumhurbaşkanın tek dönem olmasını istiyoruz ve partisinden istifa etmesini istiyoruz. Çünkü partili bir başkan tarafsızlığını kaybediyor” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim