Deniz şehitleri için... paylaşan: elmastelevizyonu

 Ereğli'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında deniz şehitleri için denize çelenk bırakıldı.

Ereğli Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Tuncay Çelebi, Atatürk  Anıtı'na çelenk bıraktı. İstiklal Marşı okunurken limandaki gemiler sirenlerini çaldı.

Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Tuncay Çelebi, "1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu bir anlamda Kurtuluş Savaşımızın denizlerdeki zaferi olmakla birlikte ulusal egemenliğimizin sağlanması ve denizciliğimizin bu günlere gelmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Kabotaj Kanunu ile artık yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki hakimiyeti sona ermiş, ülkemiz kıyılarında ve limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri Türk bayrağı taşıyan gemilerle, yerli firmalarla yerine getirilmeye başlanmış ve denizcilik sektörümüzün gelişimi için önemli bir süreç başlamıştır" dedi.

Törenin ardından protokol, Belediye Limanı'ndan hareket eden Erdemir römorkörü ile deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. Burada konuşan Kaymakamı Nazım Madenoğlu, "Deniz şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Onlar bu vatanı bizlere kanlarıyla canlarıyla emanet ettiler. Bizler de emanetlerine sahip çıkıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim